Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tényleg baj, ha nem iszok tejet?

Tényleg baj, ha nem iszok tejet?

Figyelt kérdés
Anyum folyton szid, amiért nem iszok csak ritkán tejet (max 3-4 hetente max 2 dl). Egyszerűen nem kívánom. Viszont szerintem pótlom más tejtermékekkel! Joghurtokat minen héten eszek, jó van hogy ne, de olyan is van hogy fél litert. Ezen kívül sok túrót és sajtot eszek.Ja, és házilag szoktam pudingot és tejbegrízt készíteni, és olyankor is pudingból egyszerre fél csomagot megeszek, szóval az olyan 3dl nekem, tejbegírzből meg vagy 2 tányért. Ezek nem pótolják a színtiszta tejet?15/L
2012. jún. 6. 14:31
 1/8 anonim ***** válasza:
Dehogy baj! A napi kalcium szükséglet kb 1 joghurtban meg egy szelet sajtban benne bőven benne van.
2012. jún. 6. 14:33
 2/8 anonim ***** válasza:
Sztem egyáltalán nem baj, mivel pótolod más tejtermékkel.
2012. jún. 6. 14:34
 3/8 anonim ***** válasza:
Van aki azt mondja, a tehéntej nem embereknek, hanem a bociknak való, van aki meg azt, hogy a kálcium forrás miatt kell innunk. Most tegyél igazságot.
2012. jún. 6. 14:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Miért lenne baj?!Én csecsemő korom óta nem ittam tejet,mert utálom és élek. :D

Ráadásul te legalább eszel joghurtot,én még azt is csak nagy ritkán.

35/N

2012. jún. 6. 14:57
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem kívánod ne idd, a szervezeted tudja, hogy mire van szüksége, sok mindennel lehet a tejet pótolni, nagyon jó a a többi tejtermék is amit eszel, sőt szezámmag is rengeted kalciumot tartalmaz, csinálhatsz szezámmagos sütiket is.
2012. jún. 6. 15:05
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem baj. De a feleségem pl. utálta a tejet, mikor elvettem.

Mára meg elissza előlem, ha viszek magamnak. A szervezet is változik. Bár igaz az is, h otthon meleg (langyos) tejet, meg forró kakaót itattak szerencsétlennel. Én meg csakis jéghidegen iszom a tejet meg a kakaót is. A langyos tejtől hánynék:D

Azóta rákapott :D

2012. jún. 6. 16:53
 7/8 anonim válasza:
Tejet csak a kisbabák és a kiscicák isznak.
2012. jún. 6. 18:13
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem baj, de azt azért el ne hidd, hogy egy pohár joghurtban és egy szelet sajtban benne van a szükséges kalcium. A túléléshez igen, de az egészséges élethez nem.
2012. jún. 9. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!