A teának való vizet muszáj felforralni, vagy a forró csapvíz is elég?
Teát főzni csapból jövő bojler-melegvízzel?! 8-o
SZENTSÉGTÖRÉS!!!
Én úgy tudom, hogy a bojlerből jövő melegvizet sem ételhez, sem italhoz nem szabad használni!
A teakészítés szabályai szerint a csészébe forró vizet töltünk, beletesszük a tealevelet vagy a filteres teát és lefedve 5-10 percig állni hagyjuk. Utána fogyasztható (leszűrve)...
Amúgy én inkább a ZÖLD TEÁT ajánlanám neked : sokkal egészségesebb, bizonyítottan rákmegelőző hatása van, míg a fekete teáról ez egyáltalán nem mondható el...
Én évek óta teázok, mert mást nem szeretek inni.
Literszámra csinálom :) Hol melegvízzel, ami a csapból jön, hol teafőzővel forralok vizet és úgy.
Az íze ugyanolyan. Nálunk elég meleg víz jön, bár már volt, hogy alátettem a kezem... meleg, meleg de szét nem égeti. Na de persze azért iszonyatosan fájt :) Gondolom ez olyan átlagosan meleg víz. 1 kis lábosba ha teszek egy 1 óra alatt hűl ki annyira, hogy meg tudjam inni (langyosra).
Én azt mondom ugyanolyan jó így is. Sőt van amikor hideg vízbe dobom a teát pár óra alatt még akkor is megízesíti a vizet. Kioldódik az hidd el, nyugodtan idd meleg csapvízzel. Ha nem vagy annyira tea-b.zi akkor simán megfelel így is :) Úgy értem vannak akiknek külön kis készletük van és különleges teákat vesznek és akkor percekig ízlelgetik és jellemzést írnak róla stb :D
Jó lesz a melegvíz ami a csapból jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!