Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Csak szerintem pazarlás, hogy...

Csak szerintem pazarlás, hogy a fogyózó barátnőm kidobja a tojássárgáját?

Figyelt kérdés
Fogyózik és próbál egészségesen étkezni. Egy héten többször szokott sütni tojásfehérjét, de a tojássárgáját mindig kiönti a kukába, mondván, hogy felviszi a koleszterint, ezért káros, és nem lehet megenni. Én amikor süteményt sütök, és csak a tojás sárgája kell bele, a fehérjét megsütöm kajának, hogy ne vesszen kárba. Szerintem pocséklás, amit csinál, de ő meg van győződve róla, hogy így jó. Ti hogy gondoljátok?
2012. jún. 3. 16:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Ajánlom, merüljön el jobban a témában.

A köszvényhez sok kell, a vérszegénységhez viszont kevés is elég!

Ha nem eszik elég állati eredetű fehérjét, akkor nem tud felszívódni a vas az emésztés során, így vérszegénység alakul ki. A nőknél ez hatványozottan igaz, (a nehéz napok miatt) mert rendszeresen sok vastól szabadulnak meg.

Az ilyenekre fokozottan ügyelnie kellene, pláne, ha gyereket is terveztek, mert az nem indulhat hátránnyal a felvilágosulatlanság miatt.

Viszont ezeket meggyőződéssel el kéne hinnie, mert ha azt hiszi, hogy káros, úgy nem szabad erőltetni, mert nem fog jól esni, és csak szenvedés lesz belőle.

2012. jún. 3. 19:03
 12/20 anonim ***** válasza:

Jaj már megint ez az ember növényevő baromság. MINDENEVŐ könyörgöm. Ne haragudj de nem lehet túl okos a barátnőd ha ilyeneket bevesz. Az ilyen embereknek sajnos úgy is hiába magyarázod h nem úgy vannak a dolgok mint ahogy azt neki bemesélték. Am baromi nagy pazarlás. Rohadt drága a tojás. Én ha olyan sütit sütök amibe csak sárgája kell, másnap olyat csinálok amire elmegy a fehérje, vagy apum megfőzi magának.

Am általános iskolás anyag h mi a növény-, hús-, mindenevő. Annak meg csak utána kéne nézni (könyvben ha szerinte neten hülyeségeket írnak) h miben mi van és mi káros. Azt nem értem h (gondolom én) ezeket a dolgokat sem sokkal hitelesebb forrásból szedte, de a netnek nem hisz... Vicces. Ha gondolod elküldök egy élelmiszer tankönyvet (ami azért tudományosabb), de annak sem fog hinni. Tipikus birka. Már bocsi

2012. jún. 3. 20:42
 13/20 anonim ***** válasza:

Dobd ki a f*szba.

Hibbant pics*.

2012. jún. 3. 21:16
 14/20 anonim ***** válasza:

Abban tök igaza van, h a zsír legjava a sárgájában van, van benne koleszterin is, és fogyókúra esetén erre nem árt fokozottan odafigyelni.

És pazarlás, v nem, ha megteheti (úgy értem, anyagilag), én nem látok ebben semmi kivetnivalót. Érted, sajnálatból akár meg is ehetné, csak az nem lenne éppen összhangban a céljaival.

Én is gyakran félreteszem, legtöbbször anya felhasználja vmihez.

2012. jún. 3. 21:34
 15/20 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, én mondjuk rántottát úgy eszem, h egy egész tojás+ egy fehérje. Vagy szimplán csak egy tojás. Szóval nem az összes sárgáját kerülöm, mert nyilván tök hasznos, meg minden (amit előttem is írtak), csak tudjátok, ha vki nem tingli- tangli módon fogyókúrázik (v esetleg testépít) baromira nem mindegy, h mennyi zsírt visz be, és milyen forrásból.
2012. jún. 3. 21:37
 16/20 anonim ***** válasza:
Huh. Hát nem tudom h aki így kidobálja a tojást v aki nem lát ebben rosszat az éhezett-e már úgy igazán? Nekem volt h nem v alig volt mit enni. Gondoljatok már bele h más örülne h ha egy fél tojást megehetne. Ti meg kidobjátok a fehérjét mert "jaj nem lesz csini csontos alakom". Hihetetlen. Még ha anyagilag jól is áll sem tudom megérteni. Akkor ne is egyen tojást ha csak kidobja. Adja rászorulóknak inkább.
2012. jún. 3. 21:38
 17/20 anonim ***** válasza:
Bocsánat a sárgáját dobjátok ki
2012. jún. 3. 21:40
 18/20 A kérdező kommentje:

Eszik húst, csak nem olyan sűrűn. De egy könyvben olvasta, hogy a hús miket okoz, és az emberi szervezet a növény emésztését preferálja inkább. Szóval tényleg egy könyvben olvasta. A netről azt gondolja, hogy ott mindenfélét összehordhatnak, de a könyvét egy Dr. írta, és az hiteles.

Hiába állítja az a tudomány, hogy az ember mindenevő, ő ezt nem tartja semmire, meg meggyőzték az ellentétes bizonyítékok. Persze ismeri ő a biológiát, de nem tudom lehet azért mert szegény már átesett a ló túloldalára, de nem fogadja el a tudományos állításokat. Nemcsak hogy olyan honlapoknak ad igazat, ahol felsorolják, a növényevők és ragadozók tulajdonságait, és minden növényevős az emberivel teljesen hasonló, de már azzal is indokol, hogy talán a Biblia sem lehet butaság, mivel ott is eredetileg növényevőknek szánta az Isten az embert, és számára így kezd minden összevágni.

Nem engedhetné meg magának hogy így kidobálja, mert nem keresnek annyit, de szerintem el se mondja otthon.

A fogyókúráról pedig azt szeretném mondani, hogy bárhogy nézem, az a sárgája csak nem árt meg. Én is hízásra hajlamos vagyok, és nekem még sosem volt problémám, hogy megettem a sárgáját is. Szerintem ez olyan látszat-pánikkeltés a fogyózóknak.

A tojás sem olcsó tényleg, ezért bosszant az egész.

Köszi a válaszokat még egyszer.

2012. jún. 3. 23:29
 19/20 anonim ***** válasza:

Senki nem mondta, h egy tojássárgájától fog elhízni. Csak nem mindegy, h ha vkinek van egy szigorúbb étrendje, amiben mondjuk 25, 30, v 40 g zsír a napi "adag", akkor baromira nem mindegy, h egy tojássárgája mondjuk 5-6 g zsírt tartalmaz, és hogy ebből egyet, v kettőt eszik meg.

Bár ahogy leveszem, a barátnőd táplálkozásában semmi ilyen szintű tudatosság nincs, különben nem mondaná azt, h a hús káros. Csak lásd, h igenis, van, akinek fontos ez is.

2012. jún. 3. 23:38
 20/20 anonim ***** válasza:

Már nemazért de kérdezd már meg a barátnődet h ha annyira egészségtelen a hús akkor dédim hogyan élhetett 90 éves koráig? És úgy általában miért nem halnak bele az emberek a húsfogyasztásba?

Hogy ennyi logika ne legyen az emberben. Tényleg tipikus birka. Bele se gondol abba amit olvas csak simán elhiszi, mert egy (állítólagos) dr írta.

1. Én is oda tudom írni azt a 2 betűt h elhigyék amit mondok

2. Csernus is dr még sem ért a táplálkozáshoz.

LOGIKA.

2012. jún. 4. 06:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!