Tényleg lehet úgy is jó piskótát sütni, hogy a tojássárgáját és a fehérjét nem választjuk szét, hanem egyben keverjük jó habosra?
Eddig mindig szétválasztottam, de soha nem sikerült elég könnyűre, szépre, magasra... Már beletörődtem, hogy az én kezem nem áll rá a piskótára.
Anyukám azt mesélte a minap, hogy a kolléganője nem is választja szét a tojásokat, így is isteni a piskótája.
Ez igaz lehet?
Én is így szoktam!
6 tojást 6 kanál cukorral kb. 20-25 percen keresztül géppel felvered,amíg krémes,fehér színű lesz.Aztán belekevered (sztem jobb az átszitált) a sütőporral elkevert lisztet és kivajazot,lisztezett tepsibe borítod.előmelegített sütőben sütöd meg.anyósomtól tanultam és neki csodás sütik vannak belőle.
:-) Mindenkinek köszi szépen! Most meglepődtem, nem is gondoltam volna, hogy így is lehet!
Lehet, hogy ez a módszer válik majd be nálam. :-) Jó erős keverőgépem van, pár hónapja vettem.
Köszi!
Nekem ez vált be:
3 tojás sárgája
16 dkg kr cukor
14 dkg liszt
csipet só
3 tojás felvert fehérje
3 evőkanál víz
Nem kell bele sütőpor, de ha megnyugtat, tehetsz bele. :)
Ez meg a piskóta tekercs:
6 tojás sárgáját, csipet sót
5.5 evőkanál kristálycukorral géppel kikeverem,
6 evőkanál lisztet hozzá keverek.
6 tojás fehérjét félig felverem, majd a fél kanál cukorral keményre verem, és óvatosan hozzá keverem a masszához.
Sok sikert!:)
Ja, még valami! (Utolsó voltam.)
Fontos a hideg fehérje, ahogy már írták, és a liszt szitálása is. (Más sütinél is.)
Viszont nem baj, ha a sárgája meg nem hideg. :)
Ezt cukrász írta:
Mindig 2 ütemben süssük a tortakarikát! Először 10-15 percig magasabb (160-170C’), azután alacsonyabb (150C’) hőmérsékleten, hogy jól átsüljön, de ne égjen meg a piskóta.
7 db Tojás
14 dkg Cukor
15 dkg Liszt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!