Csak szerintem pazarlás, hogy a fogyózó barátnőm kidobja a tojássárgáját?
A barátnőd szimplán hülye. De azért örülök, hogy ennyire jól megy az embereknek, hogy szórják ki a tojást.
Csak azt nem értem, akkor miért sírnak a politika rovatban?
Tudja-e a barátnőd, hogy a legfontosabb tápanyagok a sárgájában vannak a tojásnak?
Tudja-e a barátnőd, hogy a tojás fehérjetartalmának majdnem fele a tojás sárgájában van?
Az egészséges életmódhoz az egészséges gondolkodás is hozzátartozik. Amit a barátnőd csinál, elég beteges dolog.
A tojássárgájában lévő koleszterin jót tesz a koleszterin szintnek, stabilan tartja.
Úgy működik, mint pl a pajzsmirigy, ha a szervezet nek kapja meg az adagját, akkor elkezdi termelni, és ha túlságosan keveset kap a szervezet, akkor egészségtelen arányban fogja termelni a koleszterin fajtákat. (HDL/LDL)
Ezen kívül esszenciális zsírsavakat tartalmaz, ami szintén nélkülözhetetlen a szervezetnek, jelentős A és D vitamin forrás, ill segíti a zsírban oldódó vitaminok felszívódását.
Jól mondja az előző, az egészséges életmód gondolkozással is együtt járna...
A Tescoban (legalábbis a londoniban) lehet kapni olyan tojást, aminek nincs sárgája!
Direkt koleszterinmentes.
Ugyanakkora, mint egy rendes tyúktojás, alig drágább, de így nem kell kidobni semmit és kb. kétszer annyi a tojásfehérje.
Köszi a válaszokat.
Utána olvastam én előzőleg, hogy a tojás sárgájában mik vannak, és mondtam, mutattam is neki, de meg van győződve róla, hogy a honlapok terelnek. Nem tudom hol olvasta ezt a tojásról, de a húsfogyasztáshoz is nagyon drasztikusan áll hozzá. Azt mondta, elolvasott egy könyvet, ami logikusan levezeti, miért vagyunk növényevők, és miért káros a szervezetre a hús. Mivel annyi pénze nincs, hogy annyi növényt egyen, amivel jóllakik, muszáj beiktatnia ezt is azt is, tehát húst is.
Igazából én szeretem a húst, és jól érzem magam, ha fogyasztok, de szerinte bemagyarázom, mert a hústól köszvényt is lehet kapni, meg nem tudom még mit. Újra mondom eszik ő húst, de keveset, és arról is azt gondolja, hogy káros.
Nem állunk egyikőnk se jól anyagilag, hogy pazaroljunk, én ezért sem dobok ki semmit. Ő viszont nem tudom miért de nagyon átesett a tojás és hús kérdésében a ló túloldalára.
Még egyszer köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!