Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Csak szerintem pazarlás, hogy...

Csak szerintem pazarlás, hogy a fogyózó barátnőm kidobja a tojássárgáját?

Figyelt kérdés
Fogyózik és próbál egészségesen étkezni. Egy héten többször szokott sütni tojásfehérjét, de a tojássárgáját mindig kiönti a kukába, mondván, hogy felviszi a koleszterint, ezért káros, és nem lehet megenni. Én amikor süteményt sütök, és csak a tojás sárgája kell bele, a fehérjét megsütöm kajának, hogy ne vesszen kárba. Szerintem pocséklás, amit csinál, de ő meg van győződve róla, hogy így jó. Ti hogy gondoljátok?
2012. jún. 3. 16:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
92%
Pazarlás. Amúgy a tojás a jó koleszterinhez tartozik és egyáltalán nem káros. Annyira drasztikus fogyókúráról még nem hallottam, hogy a tojásfehérje belefér, de a sárgája nem, de ő tudja jobban, meg hát az ő pénze bánja.
2012. jún. 3. 16:46
 2/20 anonim ***** válasza:
92%

A barátnőd szimplán hülye. De azért örülök, hogy ennyire jól megy az embereknek, hogy szórják ki a tojást.

Csak azt nem értem, akkor miért sírnak a politika rovatban?

Tudja-e a barátnőd, hogy a legfontosabb tápanyagok a sárgájában vannak a tojásnak?

Tudja-e a barátnőd, hogy a tojás fehérjetartalmának majdnem fele a tojás sárgájában van?

[link]

Az egészséges életmódhoz az egészséges gondolkodás is hozzátartozik. Amit a barátnőd csinál, elég beteges dolog.

2012. jún. 3. 16:49
 3/20 anonim ***** válasza:
0%
Merthogy? Ha én valami olyat főzök / sütök amihez csak a tojás egyik fele kell, persze hogy a másikat kidobom. Mivel akkor ott úgysem fogok még egy második féle kaját is csinálni pluszba, tárolgatni meg hagy ne tárolgassak ilyen fél-maradékokat.
2012. jún. 3. 17:09
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
A fogyókúrázók, testépítők nem a koleszterinszint emelő hatása, hanem a magas zsírtartalma miatt kerülik a tojás sárgáját. Az én párom pl. minden másodikat teszi csak a rántottájába. A többit tejfölös pohárban lefagyasztjuk és ha sütök felhasználom pl. krémbe, madártejhez. Szerintem kidobni vétek.
2012. jún. 3. 17:10
 5/20 anonim ***** válasza:
77%
Kaját kidobni? Ha nem tetszik tegye félre. Vagy akár egy macska is imádná...
2012. jún. 3. 17:12
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

A tojássárgájában lévő koleszterin jót tesz a koleszterin szintnek, stabilan tartja.

Úgy működik, mint pl a pajzsmirigy, ha a szervezet nek kapja meg az adagját, akkor elkezdi termelni, és ha túlságosan keveset kap a szervezet, akkor egészségtelen arányban fogja termelni a koleszterin fajtákat. (HDL/LDL)

Ezen kívül esszenciális zsírsavakat tartalmaz, ami szintén nélkülözhetetlen a szervezetnek, jelentős A és D vitamin forrás, ill segíti a zsírban oldódó vitaminok felszívódását.

Jól mondja az előző, az egészséges életmód gondolkozással is együtt járna...

2012. jún. 3. 17:14
 7/20 anonim ***** válasza:
94%
Így van, pocséklás. A helyedben én elkérném tőle. Az is marhaság egyébként, hogy felviszi a koleszterinszintet. Ez olyan, mintha valaki bevágna egy fél kiló szalonnát, majd visszautasítaná a tejet mondván sok benne a zsír. Tojástól az életben nem lesz senkinek magas koleszterinja ha egészségesen táplálkozik mellette.
2012. jún. 3. 17:15
 8/20 anonim ***** válasza:
6. vagyok, hozzá tenném, hogy az egészséges életmód, és étrend szerint a napi energia bevitel 30%-át zsiradéknak kell fedezni!
2012. jún. 3. 17:18
 9/20 anonim ***** válasza:

A Tescoban (legalábbis a londoniban) lehet kapni olyan tojást, aminek nincs sárgája!

Direkt koleszterinmentes.

Ugyanakkora, mint egy rendes tyúktojás, alig drágább, de így nem kell kidobni semmit és kb. kétszer annyi a tojásfehérje.

2012. jún. 3. 17:21
 10/20 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Utána olvastam én előzőleg, hogy a tojás sárgájában mik vannak, és mondtam, mutattam is neki, de meg van győződve róla, hogy a honlapok terelnek. Nem tudom hol olvasta ezt a tojásról, de a húsfogyasztáshoz is nagyon drasztikusan áll hozzá. Azt mondta, elolvasott egy könyvet, ami logikusan levezeti, miért vagyunk növényevők, és miért káros a szervezetre a hús. Mivel annyi pénze nincs, hogy annyi növényt egyen, amivel jóllakik, muszáj beiktatnia ezt is azt is, tehát húst is.

Igazából én szeretem a húst, és jól érzem magam, ha fogyasztok, de szerinte bemagyarázom, mert a hústól köszvényt is lehet kapni, meg nem tudom még mit. Újra mondom eszik ő húst, de keveset, és arról is azt gondolja, hogy káros.

Nem állunk egyikőnk se jól anyagilag, hogy pazaroljunk, én ezért sem dobok ki semmit. Ő viszont nem tudom miért de nagyon átesett a tojás és hús kérdésében a ló túloldalára.

Még egyszer köszi a válaszokat.

2012. jún. 3. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!