Napi menüt vagy ebédet, vacsorát ajánlanátok, amivel tudnék sprólni és esetleg még fogyni is?
amikor fogyóztam én úgy csináltam, hogy először is vettem 1,1-5 kiló csirke vagy pulykamellfilét.ezt vékony csíkokra vágtam és kiporcióztam 10 dekás adagokra, folpackba csomagolva. 1 csomag egy adag kaja. persze vettem egy csomó zöldséget, amiket éppen lehetett kapni, de a fagyasztottak is jól jöttek.
általában munka után főztem dupla adagot, és másnapra vittem magammal az egyiket a dolgozóba:)
A húscsíkokat egy teáskanál olajon megpároltam, majd egy kicsit megpirítottam.
a másik serpenyőben készül szintés egy teáskanál olajon
a szeletelt, darabolt, zöldség, aminek a sora végtelen szinte. cukkini, brokkoli, gomba, zeller, répa, sütőtök,
zöldbab, zöldborsó, mikor mi. két-háromfélét pároltam össze, hogy mindig változatos legyen. persze, póréhagyma, zöldhagyma, fokhagyma (este otthon) is nélkülözhetetlen volt.Aztán a hús összeborítottam a zöldséggel, hogy jó nagy adag legyen:))
ilymódon csináltam én gombapörköltet, de még székelykáposztát is. ezekhez azért 5 dekányi nyers rizst megfőzve is engedélyeztem magamnak...:)
sok zöld és szárított fűszert használtam, még reszelt gyömbért is. sokszor meglepő finom kaják kerekedtek ki belőlük.a szeletekre vágott sült zeller is isteni finom.
persze még a saláták is fontos elemei voltak a fogyimnak.
nagyon finom a kínai kel reszelt répával, póréval,kefírrel is.
ez csak egy példa, de a saláták is nagyon jól variálhatók.
pár szem dió, mazsola is feldobja némelyiket.
néha egy kis reszelt sajt, vagy hús helyett pár szelett sonka is beiktatható.
Sok sikert és kitartást:)
Nem sokat, 15 kilót három hónap alatt, viszont nem éheztem, és sokkal jobban éreztem magam.
mellette még gyümölcsöket is ettem. ez nem egy konkrét,napra megszabott diéta volt, csak úgy magamtól találtam ki az étrendemet.
akkor volt motívációm, hogy miért, és sikerült is...:)))
Ez szép teljesítmény! Nálam is annyi a plusz, de én már 6-8 kg-nak is nagyon tudnék örülni.
Köszi a tippet.
Nézegesd meg ezeket a kalória táblázatokat. A különböző kaják mellé írt értékek 100 gramra vannak számolva. A kcal kell a napi erőnléthez, ha abból többet viszel be naponta, mint a szükséges, az rakodik többletsúlyként, ill. a magas szénhidrát-tartalmú kaját is erősen hízlalnak.
Ha megnézed, akkor a belsőségek szinte korlátozás nélkül ehetők, vagyis ha májat, csirkét, halat főzöl, sütöl, azok a legegészségesebb kaják.
Olcsóságukat tekintve a hétvégén azt hiszem "megvilágosodtam". Körömpörköltet főztem, melyből 1 kg = 650.- Ft, no de egyrészt eldobálod belőle a rengeteg csontot, másrészt 3x annyi idő és főleg gáz(!) mire megfő, tehát egyáltalán nem tartozik az olcsó kaják közé.
A májnak is kb. ugyanennyi az ára, és nem dobálsz el belőle semmit, ráadásul 10 perc alatt készen van. Resztelt máj, rántott máj, vagy lecsó-alapra rakod és sültkrumplival, vagy rizzsel elkészíted.
inkább az olcsóság, mint a fogyos érdekel, de az a porciós csirke zöldségvarinásokkal kipróbálandó, bár még így is a drága zöldségárak miatt egy adag így is 4-500 ft, de okés azért.
Májat nem eszem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!