Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Más is megégeti magát itt-...

Más is megégeti magát itt- ott sütés-főzés közben? Hogyan sérültök meg leggyakrabban?

Figyelt kérdés

2012. máj. 26. 18:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Igen . a sütő oldala a legtöbb esetben hozzá ér a kezemhez.
2012. máj. 26. 18:26
 2/17 anonim ***** válasza:

Rácsapódik a forró zsír a kézfejemre = azonnal hideg folyóvíz alá tartom, és hűtöm

Megfogom a forró lábas fülét = azonnal fogd meg vele a fülcimpádat (ezt nem tudom miért hat, de hat)

Elvágom az ujjam = rögtön kimosom a sebet hideg folyóvízzel, beszórom sóval (!) és tekerek rá egy tiszta papírzsepit, vagy papír kéztörlőt (ezek akkor rögtön kéznél vannak)

2012. máj. 26. 18:28
 3/17 anonim ***** válasza:
Márpedig a sütő oldala komoly sérüléseket tud okozni. Mit használsz olyankor?
2012. máj. 26. 18:31
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha sütö oldala éget meg akkor rögtön kikapom a a fagyasztoból a jégzselét és jegelem. A gyógyszertárban lehet kapni : Hasznos dolog rajtam sokat segit..
2012. máj. 26. 18:34
 5/17 anonim ***** válasza:
legtöbbször leforrázom magam. Legutóbb nokedli főzésnél történt, hogy a karomra öntöttem a forró vizet. Fel is hólyagosodott, de bekentem A vitaminos kenőccsel, és szépen gyógyul.
2012. máj. 26. 18:37
 6/17 anonim ***** válasza:

Általában az olaj a tettes. Rettentően utálok olajban sütni, félek tőle, mert mindig durrog és pattog, volt hogy felcsapott másfél méter magasra és beterítette a falat.(ez szerencsére nem az enyém, hanem anya műve volt:D) Ráadásul az olajat képtelenség rendesen letakarítani bármiről is.

Én jártam egyszer úgy, hogy krumplit sütöttem, még ki is szedtem. A tepsi mellett volt a teás kannám, aminek a tetejére ugye a pára lecsapódás miatt már hideg víz került. Na ez a kis tető félreborult és bele a hideg víz a forró olajba.... Na olyan olajtüzijátékot én még életemben nem láttam, ami akkor volt. Ki is szaladtam a konyhából fedezékbe.:DDDD

Máshogy megégetni nem szoktam magam szerencsére. :)

2012. máj. 26. 18:41
 7/17 anonim ***** válasza:
forró olaj rám szokott freccsenni, mikor épp sötök valamit, de nem foglalkozom vele, igazán észre sem veszem. ezt leszámítva hála égnek, nem szoktam bénázni... :)
2012. máj. 26. 18:45
 8/17 anonim ***** válasza:

5-ösnek!

Ha úgy gondolom, hogy több a leszűrendő tészta, nokedli, mint amit egy kézzel biztonsággal tudok a szűrőbe önteni, akkor: a mosogatóba teszek egy fazekat, abba a szűrőt, és a kifőzött tésztát tartalmazó lábast két kézzel tudom leönteni a szűrőbe.

2012. máj. 26. 18:53
 9/17 anonim ***** válasza:

még gyakorló koromban elég gyakran..

legsúlyosabb az volt mikor a páromat bevontam a főzésbe elég nagy hiba volt!

Mondtam neki forgassa a rántott cukkinit az olajban míg én bemegyek szobába. Hát azt veszem észre hogy füst jön be,gyors kifutok hát édes szívem otthagyta a forró olajat a tűzhelyen üresen,míg ő elment wc-re! Gyors le akartam kapni a tűzhelyről de valahogy lecsapódott az olaj rá a kezemre meg a serpenyő is hozzáért:)) azóta is hordozom a hegeit ez már el se fog múlni,hál isten csak kisebb foltok,meg 2 csíkról van szó:)

De tanultunk belőle:)

Kisebb megégés most is történhet de igen ritka,általában csak sütőről van szó mikor ki be emelem a dolgokat!

2012. máj. 26. 18:54
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

az üzemben forró doboscukorba, meg grillázsba nyúltam párszor

a leggyakoribb az hogy a lemez hozzáér helyhiány miatt a karomhoz, mikor veszem ki a sütőből

szeletelővel is vágtam már le egy-egy darabot az ujjaimból

2012. máj. 26. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!