Más is megégeti magát itt- ott sütés-főzés közben? Hogyan sérültök meg leggyakrabban?
Rácsapódik a forró zsír a kézfejemre = azonnal hideg folyóvíz alá tartom, és hűtöm
Megfogom a forró lábas fülét = azonnal fogd meg vele a fülcimpádat (ezt nem tudom miért hat, de hat)
Elvágom az ujjam = rögtön kimosom a sebet hideg folyóvízzel, beszórom sóval (!) és tekerek rá egy tiszta papírzsepit, vagy papír kéztörlőt (ezek akkor rögtön kéznél vannak)
Általában az olaj a tettes. Rettentően utálok olajban sütni, félek tőle, mert mindig durrog és pattog, volt hogy felcsapott másfél méter magasra és beterítette a falat.(ez szerencsére nem az enyém, hanem anya műve volt:D) Ráadásul az olajat képtelenség rendesen letakarítani bármiről is.
Én jártam egyszer úgy, hogy krumplit sütöttem, még ki is szedtem. A tepsi mellett volt a teás kannám, aminek a tetejére ugye a pára lecsapódás miatt már hideg víz került. Na ez a kis tető félreborult és bele a hideg víz a forró olajba.... Na olyan olajtüzijátékot én még életemben nem láttam, ami akkor volt. Ki is szaladtam a konyhából fedezékbe.:DDDD
Máshogy megégetni nem szoktam magam szerencsére. :)
5-ösnek!
Ha úgy gondolom, hogy több a leszűrendő tészta, nokedli, mint amit egy kézzel biztonsággal tudok a szűrőbe önteni, akkor: a mosogatóba teszek egy fazekat, abba a szűrőt, és a kifőzött tésztát tartalmazó lábast két kézzel tudom leönteni a szűrőbe.
még gyakorló koromban elég gyakran..
legsúlyosabb az volt mikor a páromat bevontam a főzésbe elég nagy hiba volt!
Mondtam neki forgassa a rántott cukkinit az olajban míg én bemegyek szobába. Hát azt veszem észre hogy füst jön be,gyors kifutok hát édes szívem otthagyta a forró olajat a tűzhelyen üresen,míg ő elment wc-re! Gyors le akartam kapni a tűzhelyről de valahogy lecsapódott az olaj rá a kezemre meg a serpenyő is hozzáért:)) azóta is hordozom a hegeit ez már el se fog múlni,hál isten csak kisebb foltok,meg 2 csíkról van szó:)
De tanultunk belőle:)
Kisebb megégés most is történhet de igen ritka,általában csak sütőről van szó mikor ki be emelem a dolgokat!
az üzemben forró doboscukorba, meg grillázsba nyúltam párszor
a leggyakoribb az hogy a lemez hozzáér helyhiány miatt a karomhoz, mikor veszem ki a sütőből
szeletelővel is vágtam már le egy-egy darabot az ujjaimból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!