Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy készülhet a 100 grammos...

Hogy készülhet a 100 grammos szalámi 129 gramm húsból? :O

Figyelt kérdés
2012. máj. 23. 16:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha a nedvesség elpárolog belőle, akkor a súlya is csökken. A nyers húsnak magas a víztartalma, a szalámi általában száraz.
2012. máj. 23. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
bizony, a szárazkolbász, és a szalámi is sokkal könnyebb a füstölés után, és ha sokáig áll alig marad benne nedvesség! És finom :)
2012. máj. 23. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 doboszoli ***** válasza:
87%

Ez így igaz, ezért gondoltam már, hogy a kolbászt nem dekára, hanem centire kellene adni.D)

Ám a bibi ott van, hogy sok helyen 70 gramm húsból kreálnak 129 gramm ún. szalámit.

2012. máj. 23. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
ha 70g-ból csinálnak 129g szalámit, az nem szalámi lesz, hanem vörösáru...
2012. máj. 24. 00:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm Szépen a válaszokat! Akkor inkább legyen 129 grammból, mint 70-ből! :)
2012. máj. 26. 22:08
 6/10 anonim válasza:
45%
Úgy hogy 10 grammot megeszik a böllér, aki levágja a disznót.Utána 10 grammot megeszik belőle az egér amikor fel van lógatva a spájzba.Végül a maradék 9 grammból 8-at megeszik a bélpoklos háziúr aki éjjel felkel és nem bír ellen állni a finom szaláminak.Majd a maradék 1 grammot senki se tudja ki eszi meg illetve hova tűnik el.Tudósok azt rebesgetik hogy egy idegen civilizáció elviszi a Marsra és génmanipuláció segítségével emberi klónokat hoznak létre, akik majd elfoglalják a földet...persze ez csak feltételezés!
2012. máj. 26. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 Kutyus70 válasza:
Ja... sikkad. No meg ott van a sok pótló cucc. Ízesítő, illatosító, tartósító, sűrítő anyagok. Biztos vagyok benne, hogy néha még 50 gramm hús sincs abban a 100 gramm szalámiban, de ugyanez a helyzet a kolbásszal, párizsival, stb. Egy barátom dolgozott húsiparban, és ha most itt leírnám, hogy hogyan készül el mondjuk a baromfi párizsi, akkor azok akik elolvasnák soha az életben nem ennének többet baromfi párizsit...
2012. máj. 27. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

barátom barátjának a nagynénjének a....dolgozott húsiparban...ugyanaz a helyzet a szaláminál, meg a párizsinál...figyelj apa! a Magyar Élelmiszerkönyvben le van írva, hogy mit nevezünk szaláminak, párizsinak stb, és miket kell tartalmazniuk. a szalámiban igenis benne van annyi hús, amit ráírnak. a párizsiban meg természetesen nincs annyi hús, mint egy szalámiban, mert nem ugyanazok az előírások...hozzá nem értő emberek ne beszéljenek hülyeséget!

egy élelmiszermérnök

2012. máj. 27. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
"barátom barátjának a nagynénjének a....dolgozott húsiparban...ugyanaz a helyzet a szaláminál, meg a párizsinál...figyelj apa! a Magyar Élelmiszerkönyvben le van írva, hogy mit nevezünk szaláminak, párizsinak stb," --- Sokkal egészségesebb, ha a könyvet eszed meg! A kínaiak megcsinálták! Kartonokat gyűjtöttek az utcán, "kezelték", kimosták, fűszerezték, kirántották, s eladták. Senki nem jött rá mit eszik. Csak egy másik kínai, akit nem vettek be a buliba. Való igaz, fel kell tüntetni mindent, de nem kell részletezni pl. azt a hozzávalót, hogy -adalékanyag-, ha egy külső, uniós cég szállítja az "adalékanyagot". Hogy mit eszünk? Példa...Alpesi tájon állami rendelkezés:tilos háztól tejet venni. Mindkettőt -eladót/vevőt- szigorúan büntetik.Én aludttejet akartam kanalazni.Kanállal együtt dobtuk ki...(majdnem!)Ennyit a nyugati,jó,házi,nyers biotejről!Nem tudjuk mit eszünk, csak azt, hogy élelmiszernek(az utolsó két magánhangzót eltévesztettem!) nevezett ipari végterméket.Minden magyar családfőt el kellene küldeni egy élelmiszergyártó/feldolgozó üzembe. Összeomlana a hazai piacra gyártó iparunk.
2012. máj. 30. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

minden termék szigorúan be van vizsgálva, csak előírásoknak megfelelő termék kerülhet piacra. ezekben meghatározzák a makronutriensek arányát is, szóval hasonlítani sem lehet a párizsi beltartalmát a párizsiéhoz.

az adalékanyagok is szabályozva vannak, és olyan mennyiségek vannak megadva, amelyek nem károsak az egészségre. különféle minőségbiztosítási és minőségirányítási rendszereket működtetnek az előállítók, amelyekkel biztosítják az élelmiszer-minőséget és élelmiszer-biztonságot.

rengeteg szigorú előírás és vizsgálat van, belső, külső auditok, amelyeken való nem megfelelés igen súlyos következményeket vonz maga után.

régen nem volt ekkora hangsúly fektetve a higiéniára, mint most, szóval ami forgalomban van, nyugodt szívvel lehet fogyasztani.

nekem elhiheted, nem egy élelmiszer-előállító üzemben fordultam már meg, és tudom, hogy ami rémhíreket terjesztenek az mind alaptalan.

2012. máj. 30. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!