Hogy készülhet a 100 grammos szalámi 129 gramm húsból? :O
Ez így igaz, ezért gondoltam már, hogy a kolbászt nem dekára, hanem centire kellene adni.D)
Ám a bibi ott van, hogy sok helyen 70 gramm húsból kreálnak 129 gramm ún. szalámit.
barátom barátjának a nagynénjének a....dolgozott húsiparban...ugyanaz a helyzet a szaláminál, meg a párizsinál...figyelj apa! a Magyar Élelmiszerkönyvben le van írva, hogy mit nevezünk szaláminak, párizsinak stb, és miket kell tartalmazniuk. a szalámiban igenis benne van annyi hús, amit ráírnak. a párizsiban meg természetesen nincs annyi hús, mint egy szalámiban, mert nem ugyanazok az előírások...hozzá nem értő emberek ne beszéljenek hülyeséget!
egy élelmiszermérnök
minden termék szigorúan be van vizsgálva, csak előírásoknak megfelelő termék kerülhet piacra. ezekben meghatározzák a makronutriensek arányát is, szóval hasonlítani sem lehet a párizsi beltartalmát a párizsiéhoz.
az adalékanyagok is szabályozva vannak, és olyan mennyiségek vannak megadva, amelyek nem károsak az egészségre. különféle minőségbiztosítási és minőségirányítási rendszereket működtetnek az előállítók, amelyekkel biztosítják az élelmiszer-minőséget és élelmiszer-biztonságot.
rengeteg szigorú előírás és vizsgálat van, belső, külső auditok, amelyeken való nem megfelelés igen súlyos következményeket vonz maga után.
régen nem volt ekkora hangsúly fektetve a higiéniára, mint most, szóval ami forgalomban van, nyugodt szívvel lehet fogyasztani.
nekem elhiheted, nem egy élelmiszer-előállító üzemben fordultam már meg, és tudom, hogy ami rémhíreket terjesztenek az mind alaptalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!