Magyarországon miért próbálnak sok élelmiszert úgy árulni, mintha luxuscikk lenne?
Nutella, Oreo keksz stb.....
Én megértem, hogy Magyarországon van ÁFA (nem úgy mint Angliába), de csomó olyan termék van, ami még a nálunk kicsit fejletlenebb országokba is olcsóbb (pl Románia). Például az Oreo keksz. Romániai ismerősöm azt mondta, hogy ott olcsó viszonylag, és dugig vannak vele a boltok szinte, vagyis, hogy a kisebb boltokban is kapni.
Itt Magyarországon csak a nagy boltokban, ráadásul a kis kiszerelés az olyan drága, mint pl Romániában a nagy kiszerelés.
Vagy a nutella....máshol (most nem Romániában, de ott is így van) láttam, hogy a 750g-os kiszerelés ugyan annyiba kerül, mint itt Magyarországon a 350g-os kiszerelés...
De nem csak ennél a 2 terméknél, sok másnál is.
Miért van az, hogy egyes dolgokat megpróbálnak Magyarországon úgy eladni, mintha luxuscikk lenne, máshol pedig minden boltba van, és sokkal olcsóbb?
Most ki akarna megvenni Magyarországon egy doboz Oreo kekszet, amibe van 9-10 darab és 600-700 FT???
Miért ilyen drága sok minden, amikor máshol sokkal olcsóbb? Nem értem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!