Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért olyan olcsó a párizsi?

Miért olyan olcsó a párizsi?

Figyelt kérdés

2012. máj. 15. 21:14
1 2 3
 11/23 masni1 válasza:
74%

Szerinted a párizsi tényleg olcsó?

Az pedig, hogy ócskaságokból készül, csak előítélet. A PICK-ben dolgozom. Tisztán csinálják, előírt fűszerezéssel, van benne füstizű só és zseletin is. Töltés után főző-föstölőben sterilizálják. Na jó, nem karajból készül,de ugyanaz mint a virsli, csak más a fűszerezése.

A bele kerülő hús pont olyan, mint amiből a téliszalámit csinálják. Ha nem hiszed járj utána.........

2012. máj. 19. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
És az a téliszalámis hússal készülő párizsi megy "nyugatra". Ha nem hiszed, járj utána. Denisz
2012. máj. 20. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 anonim válasza:

tökmindegy hogy párizsi, virsli, kolbász vagy szalámi, ha nagyüzemi, tuti hogy egészségtelen, és ennek 1000 oka van...


ha felvágott, én már csak házikolbászt eszem néha, azt is csak megbízható forrásból, aki készíti saját nevelésű tápmentes állatokból készíti...

2012. máj. 21. 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 anonim ***** válasza:

Soha ne egyél töltött árút.Max.Ismerőstől.Bizalmi termék.

Esetleg a drágábbat vehetnéd,de azt hiszem annyi pénzünk nincs.Alapanyagot egyél ,akkor tudod mit eszel.Az a biztos amit magad készítesz.

2012. máj. 22. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/23 anonim válasza:

Ahol én tanultam a szakmát , annál a cégnél akkoriban csak és kizárólag kicsontozott sertés fejhús került a párizsi és virsli masszába ! Ami max. 5%-a a töltőgéphez kerülő massza sújának és igazából ez sem ütötte meg az ipari célú feldolgozásra minősíthető 3-as hús vagyis a nyesedék nívóját sem . Mivel a fejhús vöröshús tartalma elenyésző : az állkapocs rágóizma és az úgynevezett vakszem , a többi bőr , zsíradék és porc ! Természetesen megtalálható benne még az úgynevezett visszahasznosítható : gyártási selejt (a hökezelőben szétdurrant , földről összelapátolt selejt) és a kereskedelemből származó visz. árúk ! ezek mellé jön a szőlőcukor , szójaprotein vagy szójagranulátum (amik a tömegük közel 10x -ét képesek lekötni vízből , amit természetesen jég formájában adnak hozzá) , jöhet még a hóvirágsajt is , aztán jött a vicc , amikor odaadták a 25 literes alu. tejeskannát , hogy hozzak a marhavágóról vért ! (NEM vicceltek , belekerült az is : mondván NE legyen már olyan halvány a színe !) Ezért is volt külön elmélet és külön gyakorlat ; mivel a tananyagban NEM ezt tanították a PÉPESÁRÚ GYÁRTÁSNÁL !!! Ja és persze a tasakos keserű fehér porok -> a nagy tartósítók : nátrium nitrit vagy nitrát tartalommal (ami persze alap a pácsóban is) , amik csak 2~5% arányban lehetnek jelen mivel igen MÉRGEZŐK !!! ALPBÓL A PÉPESÁRÚK minimum 70%-a VÍZ !!! (sütöd összemegy , főzöd megdagad)

Vannak még érdekes cuccok pl. : bácskai és a lecsókolbász ! Ők voltak a két "kisgömböc" (mindent elnyelnek) , mivel bennük láthatóak a mócsingok , ezért kapták azt ami már NEM MEHETETT a szárazárú gyártásba , mert akár láb nélkűl is közlekedett volna !!!


Javasolnám , hogy max. zala vagy gépsonka , illetve szárazkolbász és szalámifélék fogyasztását ! Ezek gyártására és ellenőrzésére is magasabb figyelmet szentelnek !


JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁN egy ma már NEM húsfeldolgozó szakmunkás !

2012. máj. 22. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 anonim ***** válasza:
Mert szar alapanyagból van: porított csont, szója, és nagy része víz.
2012. máj. 23. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 sloon. válasza:
Nem tudom hogy ti mennyiből élhettek, ha nektek manapság bármi is olcsó, talán szét kellene nézni a boltokban, és ismerni az árakat."És még csodálkoztok azon, hogy minden héten jön egy új adó, ezt hallaná csak bármelyik politikus hogy az emberek szerit a párizsi "olcsó"
2012. máj. 26. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 sloon. válasza:
A kaviár is olcsó annak akinek sok a pénze...
2012. máj. 26. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/23 anonim válasza:

Az amerikai húsról ne beszéljünk, ha valakit érdekel miért, tessék megnézni a Food Inc. című filmet.


Örüljünk, hogy Mo. még ne ilyen.

2012. jún. 2. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 A kérdező kommentje:
Hát szerintem azért a felvágottak között mégiscsak olcsó,és a 300 ft-os baromfipárizsi igenis olcsó.Nem vagyok gazdag ember,de akkor is olcsó a többihez viszonyítva.
2012. jún. 2. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!