Körülbelül hány Ft-ból lehet ma kihozni egy főre a napi étkezést (reggeli-ebéd-vacsora)?
Mondok egy példát. Forintba átszámolva reggelire 1 adag (15-20 dkg) vajas kenyér, a legolcsóbb borzalmas párizsival, plusz 1 kávé, az kb. 250 Ft-ból hozható ki. Ha ugyanezt eszi vacsorára valaki, akkor a reggeli + vacsora önmagában 500 Ft. Ha üres kenyeret reggelizik és vacsorázik és reggel iszik egy pohár kávét az 180 Ft-ra jön ki naponta, de természetesen ez az éhhalál kategória, ilyen étkezés mellett nem lehet dolgozni, főleg 1 férfinak. Ezért érdekelne, hogy te pontosan, hogy hozol ki napi 3 étkezést 1 főre 645 Ft-ból egy felnőtt emberre vonatkozóan.
1-2 éve, amikor még nem spóroltam, napi minimum 2500 Ft-ból ettem egy nap. De azóta duplájára, illetve háromszorosára (!) emelkedtek az árak. 45 kg voltam akkor, úgyhogy nem ettem sokat, sokszor nem is reggeliztem, csak egy kávét ittam. El sem tudom képzelni, hogyan lehet 650 Ft-ból kihozni egy napi komplett étkezést, hiszen ezt még pár évvel ezelőtt sem tudtam volna elképzelni. Főleg egy férfi esetében, aki majdnem kétszer annyit eszik mint egy nő.
nekem eddig az utobbi evekben kijott napi 1000-1500-bol,de az utobbi honapokban kezd inkabb 2000 fele tolodni!
ma is 2000-ert ettem,epp az elobb!
/jokenyer wellness kenyer,lidl olcsobb szalami,legolcsobb sajt,sio ivojoghurt, 2 olcsobb napolyiszelet,1 uborka, paprika,2 csomag aszalt mango/.Csak egyszer eszem egy nap,a reggelit,esetleg meg valami aprosag kesobb egyszer. a pontos adatok:
35-65 ezer havonta.prezizen irom, husz evre visszamneoleg megvan minden fuzetem:)
2012-ben 30-45 ezer volt,egyszemelyes haztartas,no vagyok.
egyszer foztem is 2012-ben akkor 50 000 volt,majusban.
Megpróbáltam összeállítan a fogyasztásomat, egy személyre
Teafilter 100 ft/hetente (a havi teára költött dolgaim heti átlaga)
Kétszersült heti 600 forint
kenyér heti 300 ft (háromnegye kiló hetente kétszer megvásárolva)
chilis bab konzerv heti 500 forint (3 konzervnél esélyem sincs többet megenni)
fél kiló párizsi 400 forint (Aldinál a sajátmárkás párizsi, amit a Pick gyárt ilyen árban van)
étolajra hetente átlagban 500 forint se megy el, leginkább főzelékhez
tojásra hetente 1000 alatt költök (talán 500 forint alatt is, de a tojás sosem rossz akár reggelire akár vacsorára - mikor hogyan)
lisztre és darára 500 forint alatt költök egy héten (ha máshogy nem tejbedarává megcsinálom és elfogy a maradék dara)
tejre elmegy 500 forint egy héten
virsliből hetente 1000 forintra kijöhet a számla
ehhez olcsó mustár 250 forint hetente
heti 500 forint tejfölre, helyzet hozza pontosan mikor mennyi
cukorborsó fél kiló 400 forint, elmehet egy héten [erre is használok lisztből és étolajból]
spagetti tészta 400 forint elmegy hetente
ehhez spagetti szósz bolognai Aldinál 400 ft egy hétre kitart ha nem minden nap ezt enném
tortellini heti 3 alkalommal 250 grammos, 900 forintból kijön
kenyérhez ha akarok egy nap 100 forintért egy-egy sertésmájkrém-konzervet vagy kenhető sajtot az áruház sajátmárkás kínálatából, ma vettem 24 darabot kb. 3000 forintért 1-2 hónapig kitart az a 24 darab
Ebből kb. 10000 forint heti élelmiszerköltésem alakul ki, elég igénytelen felépítéssel és gyorsan megoldható
Ha nagyon le akarom osztani 1000 forint alatt lehetek naponta: a fentiekből idő arányosan nem tudok mindent megenni és szerencsére nem is kell
Étterembe nem járok, ha munkahely miatt ilyen helyre kellene mennem a munkahely fizeti és nem számítom bele a kiadásaimba
Munkahelyen megkapok havonta 18000 forintot kajautalvány formájában többnyire nem élek vele, ha valahol munkaebédre kell menni és nem akarom/nem tudom a munkahelyemet ezzel pumpolni, akkor használom azt.
A fentebbi költéseimhez nem számoltam hozzá ezeket.
Van itt a neten olyan adat nem is egy ami háztartásvezetés címszó alatt tananyag, tanfolyam , könyv ami segíthet neked.
Ill. kérdezz meg időseket akik még éltek az 50-es években is .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!