Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A CBA-ban nem hűtik a tojást....

A CBA-ban nem hűtik a tojást. Nem romlik meg?

Figyelt kérdés
Szerintem megromlik.
2012. máj. 5. 15:30
 1/7 anonim válasza:
miért ne hűtenék? alapból a zöldséges raktárban tárolják amit hűtenek és a bolton belül is olyan helyre kell rakni ami minimálisan hűt.+ légkondi az egész boltban van.
2012. máj. 5. 15:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

15:34,

Na ezt a marhaságot honnan szeded? :D

Komolyan azt hiszed, olcsóbb előállítani olyan műtojást, aminek ugyanolyan az íze, az állaga, és minden mása, mint a "hamisnak", csak azért, hogy mű legyen a boltba? :D

Érdekes módon a nagyanyámék udvarából, konkrétan a tyúk alól kivett tojás ugyanannyi idő alatt fő keményre, mint a bolti. Hmm, lehet, hogy a nagyanyámék tyúkjai is hamisak???

Kérdező, a tojás eléggé sokáig eláll hűtés nélkül, ha a héja sértetlen, nem lesz semmi baja, ha egy-két hétig hűtés nélkül van - szállítás közben pedig hűtve van, egyedül a boltban nincs, de ott pár napnál tovább sohasem áll.

2012. máj. 5. 15:43
 3/7 anonim ***** válasza:
Én soha nem rakom be a tojást a hűtőbe, a kamrában tárolom.
2012. máj. 5. 15:53
 4/7 anonim ***** válasza:
44%

15:43-nak

Konkrétan arra gondoltam, ami a tojásokra van írva. Pl: szalmonella mentes stb. Vendéglátásban pl csak azokat lehet használni, mert nem lehetsz tőle beteg. Ezek olyan kezelésen átesett tojások /nem tudom hogy mit csinálnak velük/ amik nem úgy romlanak mint a házi. Tehát én nem made in china műanyag tojásokra gondoltam, hanem vegyszerrel vagy akármi más sz..al kezeltekre.

Amúgy én is házi tojást eszek szerencsére anyósom jóvoltából.

Pont ezért nem egyszerű megmagyarázni nekem, hogy nincs különbség. A házi tojás 5 perc alatt kemény lesz, a bolti van hogy 8-9 perc után se fő meg teljesen.

A dolgokat megfigyelni kellene, és gondolkodni se ártana, mielőtt valakit hülyének nézel.

2012. máj. 5. 16:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Anyu sem hűti a tojást, ő kamra hiányában a sütő tepsitartójában tartja (nem jó a sütője így úgy sem használja)

Ő konkrétan frászt kap attól hogy a hűtőben tartom a tojást.

2012. máj. 5. 16:28
 6/7 anonim ***** válasza:
75%

16:15,

Akkor próbáld ki a házi tojást állni hagyni 1 - másfél hétig. És máris ugyanakkor fog megfőni :D

A szalmonella mentes tojás pedig a legtöbb esetben azt jelenti, hogy a tyúkok egészségesek voltak, amiket időről időre vizsgáltatni kell. A házi tojás ebből a szempontból pont, hogy veszélyesebb, mivel a legtöbb ember az otthoni tyúkokat nem cipeli állatorvoshoz, és nem ellenőrzik még szúrópróba szerűen sem a tojások állapotát. Nem kell azt gondolni, hogy másfél kiló fertőtlenítőt nyomnak bele. És tudod miért? MERT DRÁGA. Bőven olcsóbb a tyúkokat időről időre ellenőrizni, mint akármit belenyomni a tojásba.

2012. máj. 5. 16:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Néhány napja vettem bolti tojást,rántottát csináltam,és valami nem stimmelt vele,mert ment a hasam rendesen,és egyéb dolgok.Én mindig a hűtőben tárolom.
2012. máj. 5. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!