Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a különbség?

Mi a különbség?

Figyelt kérdés
Valaki azt állítja hogy a Bajai halászlében nincs és a Szegediben van tészta.De én biztos vagyok benne hogy fordítva van.Ha valaki tudja akkor segítsen!

#magyarétel
2012. máj. 2. 20:25
 1/6 anonim ***** válasza:
A Szeged-i halászléhez, friss fehér kenyér dukál, a Baja-i halászlé pedig gyufa tésztával készül.
2012. máj. 2. 20:49
 2/6 anonim ***** válasza:
A bajai gyufatésztával készül.
2012. máj. 2. 20:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Igazad van.

A bajai halászlében eszik az u.n. lebbencs-tésztát. Állítólag nem benne főzik meg, hanem külön, de a tányérjába mindenki rak a főtt tésztából, és arra merik rá a halászlét.

A szegedi halászlét tészta nélkül készítjük és esszük. Igaz, hogy régi hagyományok szerint utána vagy a sült keszeg, vagy a túrós-csusza a "kötelező" menü. :)))

2012. máj. 2. 20:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Csak hogy a helyükre tegyem a dolgokat: A lebbencstészta kinyújtott, száradás után szabálytalan darabokra tört(!) tészta, a halászléhez(bajai)vékonyra nyújtott, gyufaszálnyi szélességűre vágott metélttészta való.
2012. máj. 2. 20:59
 5/6 anonim ***** válasza:

A szegedi halászléhez elöször apró halakból alaplevet készitenek, utana fözik bele a nemes halat. KEnyérrel fogyasztják.

A bajai halászlénél nincs alapléfözés, hanem mindjárt az elején belekerül a hagyma, viz, só, besózott hal, és amikor felforrt, akkor a pirospaprika. Ehhez gyufaszál alakúra és méretüre vágott, külön kifött tésztát és kenyeret fogyasztanak.

2012. máj. 2. 22:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Én írtam a lebbencs-tésztát a bajaihoz. De csak azért, mert az egyik kolleganőm Bajáról költözött a mi városunkba (ide jött férjhez), és ő azt mondta, hogy lebbencs-tésztával eszik. Tőlem akár lebbencs, akár gyufaszál tészta, én itt a Tisza-parton főzöm és eszem a Szegedi halászlét tészta nélkül. :)))
2012. máj. 2. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!