Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ma vettem a Sparban egy...

Ma vettem a Sparban egy Globus Mustáros majonézt. Lehet látni alatt a másik címkét, hogy "Hellmann's majonise". Át van címkézve és eladják Globusnak?

Figyelt kérdés
Ilyenkor mi van? A Hellmann's majonéz az nem Globus mustáros majonéz! Nem is hallottam még ezt a nevet, de beírtam a googleba és kiadta hogy van ilyen majonéz....Ezt megtehetik? szerintem nem csak én veszem észre. Lefotóztam, még így képen keresztül is lehet látni alatta a Hellmann's feliratot. [link]

2012. ápr. 26. 18:38
1 2
 11/18 tetro ***** válasza:
41%

hmmhmm

ezek szerint van a sima majonézben is mustár. és nem, nem a tartármártásra gondoltam.

"Globus Majonéz 700 g

A legegyszerűbb hozzávalókból is változatos, könnyen elkészíthető ételeket varázsolhat Globus majonézzel. Összetevők: növényi olaj, víz, tojássárgája, ecet, cukor, mustár, só, tojáslé, aroma, antioxidáns, színezék."

2012. ápr. 26. 22:37
 12/18 anonim ***** válasza:
62%

Ez egy termék összetétele, nem a majonéz receptje.

A majonéz (francia: mayonnaise) tojássárgájából és növényi olajból készülő mártás,…

…melyet citromlével, tárkonnyal, tormával, ecettel, fokhagymával vagy mustárral is lehet ízesíteni. (wiki)

Tehát aki azt írtam, hogy a majonézbe KELL mártás, téved. Lehet bele tenni, variáció.

Rendszerint egyéb mártások alapanyaga. Tormával jó mondjuk sonkához, de tartárba már nem jó, de a citromlé és mustár igen.

2012. ápr. 26. 22:46
 13/18 tetro ***** válasza:

"Tehát aki azt írtam, hogy a majonézbe KELL mártás, téved. Lehet bele tenni, variáció.

Rendszerint egyéb mártások alapanyaga. Tormával jó mondjuk sonkához, de tartárba már nem jó, de a citromlé és mustár igen."

ne haragudj de nem sikerül értelmeznem amit írsz, pedig általában nincs gond a szövegértésemmel. de itt valami nem stimmel...

2012. ápr. 27. 00:15
 14/18 anonim ***** válasza:
21%

Jó, neki futok még egyszer.

A majonéz az tojásból és olajból készül. Ennyi.

----------------------

Vö.: rántotta. A rántotta tojásból készül.

----------------------

Lehet ízesíteni.

Az ízesítéshez használható fokhagyma, citromlé, mustár.

Nem kötelező elem. Lehetséges összetevő.

----------------------

Vö.: szalonnás rántotta, sonkás rántotta stb.

----------------------

Eddig még megvan?

A tojásból és olajból készült majonéz lehet más mártás alapanyaga. Pl. a tartármártásé.

Hol veszítetted el a fonalat?

Megjegyzem, a kérdés nem az, hogy mi kell a majonézbe, hanem az, hogyan került rá más címke.

2012. ápr. 27. 00:39
 15/18 anonim ***** válasza:
21%

Konkrétan az idézethez:

Ha a tojásból és olajból készült majonézt összekevered a tormával, az jól passzol a sonkához.

Tartármártást pedig készíthetsz szintén tojásból és olajból készült majonézzel citromlé, mustár, cukor, csipetnyi só tejföl hozzáadásával.

2012. ápr. 27. 00:43
 16/18 tetro ***** válasza:

A kérdés nem az persze, csak én írtam valamit, te meg oktondi stílusban elkezdtél kioktatni. Légyszi nézd meg azért, hogy majonéz alatt milyen receptek vannak az interneten. Ráadásul minden majonézben amit árulnak, van mustár.

Én meg belinkelem neked a Globus MAJONÉZ összetételét, hogy lásd van benne a mustár. Erre meg azt reagálod, hogy ez egy termék... :D Igen, amiről beszélünk, és aminek majonéz a neve...

Továbbra se tudom, hogy ki lehet az a "aki azt írtam". Nem tudod hogy mit írtál? A majonézbe milyen mártás kell? Más mártások alapanyaga a majonéz amibe belekerül a mártás? Én valahol azt hiszem itt vesztettem el a fonalat... :D De az utána lévő mondatot se igazán értem, hogy de a tagmondatok hogy kapcsolódnak egymáshoz, és de akkor mibe mi kell.

Az mondjuk tény, hogy a googleben ha rákeresel, minden receptben van mustár. Vö.: majonéz. változat a mustáros, ami mondjuk minden recept szerint kell bele :D

"Tehát aki azt írtam, hogy a majonézbe KELL mártás, téved. Lehet bele tenni, variáció."

Rendszerint egyéb mártások alapanyaga. Tormával jó mondjuk sonkához, de tartárba már nem jó, de a citromlé és mustár igen."

2012. ápr. 27. 00:58
 17/18 anonim ***** válasza:

Tudod voltam egyszer gyárlátogatáson Martfűn az étolaj gyárban. Két dolgozó beszélgetett:

- Elfogyott a Vánuszos flakon!

- Oké. Akkor mostantól Floriolt gyártunk.

Ekkor annyi történt, hogy ugyan azt az olajat más címkével ellátott flakonba kezdték tölteni...

2012. ápr. 27. 14:48
 18/18 anonim ***** válasza:

Nincs ebben semmi rendkívüli, hacsak nem a tervezetlenség.

Egykor művelt szakmámban a kétféle szkennert készítettek ugyanígy, de háromféle autót is gyártanak egy gyártósoron.

2012. ápr. 27. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!