Gépi vagy az a másik tarhonya fő meg hamarabb?
szerintem is a gyári "uttörőgombóc" fő meg előbb.
a kézitarhonyát én levesbe szoktam csipetke helyett használni,mert, ha megdagad, pont olyan.és a levesben is elég sokára fő meg.
Szerintem is a gépi tarhonya = sörét fő meg hamarabb.
A kézi = paraszttarhonya, lassabban fő, ráadásul mivel nem egyformák a szemek, az egyik esetleg túlfő, míg a másik szemre még ráférne egy kis főzés.
:D Kedves Első!
Azért nevezik a kézi tarhonyát paraszttarhonyának, mert valamikor (akár parasztasszony volt, akár csak háziasszony) de mindenki otthon kézzel készítette el a család kb. egy éves tarhonya-szükségletét. Ezt általában július elején csinálták meg, amikor a tojás már olcsó volt, és az időjárás elég meleg ahhoz, hogy a napra kitéve a tarhonyát, estig meg is száradt.
Bocsi, de a nokedlit nem lehet kézzel csipkedni. a csipetkére emlékezhetsz.
a nokedlinek más az állaga, deszkáról késsel szaggatják forró vízbe, vagy nokedliszaggatóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!