Körözöttből kihagyhatom a tejfölt?
Íme egy recept, amelyben a tejföl csak opció.
Nincs benne semmi rendkívüli, csak azért mutatom, hogy a válaszolók is lássák, nem fontos bele.
Hozzávalók:
(4 személyre):
30 dkg juh vagy tehéntúró, esetleg vegyesen
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
só
bors
köménymag
ízlés szerint tejföl
Elkészítés:
A hagymát apróra felvágjuk. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikával (akkor elég a paprika, ha a krém narancssárga színűvé válik), sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a hagymát is és a köménymagot is.
Az egészet jól kikeverjük, rövid időre hűtőszekrénybe tesszük - és máris ehető a finom kőrözött.
A körözött készíthető csak juhtúróból, vagy tehéntúróból és juhtúróból fele-fele arányban, de sokan vannak, akik csak tehéntúrót használnak.
Vannak, akik egy kis tejfölt is kevernek a krémhez - ezzel talán könnyebben kenhető (de a túl soktól már folyóssá válik!), ezt elsősorban a család ízlése határozza meg.
Kisgyerekeknél jó odafigyelni a bors adagra, nehogy túl erős legyen a körözött.
"red4me válasza:
Aki tejföl nélkül késziti a körözöttet azt felpontoztam!"
Miért is? A válasz hasznosságát pontoztad? Mert itt azt kell, nem azt, hogy tetszik-e vagy sem. Ez nem a facebook! Ajánlom, hogy olvasd el a szabályzatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!