Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A házitej fölét, ami feljön...

A házitej fölét, ami feljön forralás után mire lehet elhasználni?

Figyelt kérdés
Le szoktam szedni, általában a cicák kapják, mert én nem szeretem ha rajta marad, de biztos lehet valamit csinálni belőle...
2009. jún. 19. 21:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A házitej föle csak forralás előtt használható fel.Én leszoktam szedni a tejfölt forralás előtt,ami pedig rajt marada forraláskor azt kidobom.(Nincsen macskám )
2009. jún. 19. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha sütsz valamit(kalácsot,pogácsát)nyugodtan beleteheted.Én kenyérsütőben szoktam tejjel kenyeret sütni,abba is belerakom.Elrontani nem fogja.
2009. jún. 19. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha tejbegrízt, tejberizst, pudingot készítek, abba teszem bele, egyébként én is kidobom.
2009. jún. 19. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyanyám kávéba rakja tejszínnek a tej fölét. De a föle, az forralás előtt van. Forralás után ami lesz rajta, azt mi pillének hívjuk és semmire sem jó.
2009. jún. 20. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Számomra a kérdésed gyerekkori nosztalgia!!Nagymamám falun lakott annak idején,ő is háztól vette a tejet!!Felforralta,megvártuk,amíg kihűl,néha még le is hűtötte ...és én ettem meg a tej fölét!!A legeslegjobb dolog a világon..évek óta nem ettem sajna!!Más lehet,gusztustalannak tartja...egyébként az előttem szólókkal is egyet kell értsek.
2009. jún. 20. 00:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Mi is forraljuk a házi tejet, jó vastag föle marad. Azt kihűlés után leszedjük, és összegyűjtjük. Lehet tenni süteménybe is, ha csinálsz. Én szoktam vajat is csinálni belőle: elektromos habverővel (nem a botmixerrel) elkezdem kavarászni, picike sót teszek bele, és egy idő múlva kiválik belőle a savó. A sokáig kevered, jó kemény vajat tudsz csinálni. Én általában nem várom meg, míg kemény vaj lesz belőle, hanem amikor olyasmi állagú, mint a vajkrémek, akkor leöntöm a savóját, és kész a vajkrém. Nagyon finom, a család is szereti. (És nem kell megvenni a boltban a Party és egyéb vajkrémeket jó pénzért!) :)
2009. jún. 20. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat. És forralás előtt, ami feljön a tetejére, vagyis a tejszín , azt lehet úgy is felhasználni, hogy nincs felforralva? Mert én úgy tudom, hogy csak forralás után lehet őket felhasználni, vagy akkor ez nem igaz?

Ja ,és még valami, most csináltam egy olyat, h kb 5 liter házitej fölét forralás után leszedtem, kicsit állt kikevertem, és egy olyasmi anyagot kaptam, mint a bolti főzőtejszín. Akkor ez mi?

2009. jún. 20. 15:54

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!