Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Barátom azt állította hogy a...

Barátom azt állította hogy a forraltborból kimegy forralás közben az alkohol. WTF?

Figyelt kérdés
Elküldtem pszichológushoz.
2009. nov. 29. 18:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Csak egy pici része párolog el, marad benne alkohol!:)
2009. nov. 29. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
71%
kimegy
2009. nov. 29. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
87%

Az ételekből forralás közben lebomlik az alkohol.

Ez pl egy vörösboros pörköltnél, ami több órát fő teljesen megtörténik. a forraltbornál, amit nem forralnak annyi ideig csak csökken. De ha sokáig forralják, akkor lehet alkohol nélküli forraltbort csinálni.


Hogy jön ide a pszichológus? A kémiaórán kellett volna odafigyelni.

2009. nov. 29. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 A kérdező kommentje:
A forraltbort szerintem nem órákig szoktál forralni.
2009. nov. 29. 19:01
 5/17 anonim ***** válasza:
81%

Igen, nagyon okos a 2. válaszadó, de üzenem neki, hogy mivel a normálisabb/hozzáértő emberek tudják, h a forralt bort nem bugyogásig kell "főzni", hanem fel kell melegíteni a fahájjal, és egyéb adalékokkal, ezért az alkohol kis része párolog csak el.

Mivel van aki még a forralt bortól is becsíp... az alkohol miatt!!!!!!!

2009. nov. 29. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
87%
Ittam én karácsonyi vásárban olyan forraltbort, ami reggel óta ott melegedett (nem forrt) de már egy csepp alkohol nem volt benne. Az alkoholnak bővel elég 70 fok a bomláshoz, nem kell 100 fok.
2009. nov. 29. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
52%
És honnan tudod megállapítani, hogy egy csepp alkohol sincs már benne??? Érdekes!!!!!!!!!
2009. nov. 29. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
59%
Én 10 percig forralom, úgy iszom utána, egyszer sem "hatott", még csak nem is zsibbasztott.
2009. nov. 29. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Na, én meg csak felmelegítem (kicsit sem forralom!) és úgy fejbevág, hogy csak na...

Pedig én 1/3 víz és 2/3 borral készítem.


Csak melegíteni kell, nem szabad forralni!!!

2009. nov. 29. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
23%

Desztillációról (pájinkafőzés) hallottá? Kérdés?

Pszichológushoz Te mennyé!

A barátodnak tolmácsold részvétemet!

2009. nov. 29. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!