Barátom azt állította hogy a forraltborból kimegy forralás közben az alkohol. WTF?
Az ételekből forralás közben lebomlik az alkohol.
Ez pl egy vörösboros pörköltnél, ami több órát fő teljesen megtörténik. a forraltbornál, amit nem forralnak annyi ideig csak csökken. De ha sokáig forralják, akkor lehet alkohol nélküli forraltbort csinálni.
Hogy jön ide a pszichológus? A kémiaórán kellett volna odafigyelni.
Igen, nagyon okos a 2. válaszadó, de üzenem neki, hogy mivel a normálisabb/hozzáértő emberek tudják, h a forralt bort nem bugyogásig kell "főzni", hanem fel kell melegíteni a fahájjal, és egyéb adalékokkal, ezért az alkohol kis része párolog csak el.
Mivel van aki még a forralt bortól is becsíp... az alkohol miatt!!!!!!!
Na, én meg csak felmelegítem (kicsit sem forralom!) és úgy fejbevág, hogy csak na...
Pedig én 1/3 víz és 2/3 borral készítem.
Csak melegíteni kell, nem szabad forralni!!!
Desztillációról (pájinkafőzés) hallottá? Kérdés?
Pszichológushoz Te mennyé!
A barátodnak tolmácsold részvétemet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!