Barátom azt állította hogy a forraltborból kimegy forralás közben az alkohol. WTF?
Ha a bort is forralod, kimegy valamennyi. Minél tovább, annál több.
Egyébként nem szabad forralni, vizet+ízesítőket kell összeforralni, utána beleönteni a bort és úgy felmelegíteni.
Mivel az alkohol már forráspont alatti hőmérsékleten is intenzíven párolog, ha elég hosszú ideig tartod nagyon melegen (olyan fincsi, szürcsölős melegen), akkor bizony nem marad benne alkohol. Ilyet ihatsz például a legtöbb Karácsonyi vásárban, ahol már délelőtt felmelegítik a kondérnyi italt.
Ha otthon készíted, az 1 üveg borocska nyilván hamarabb elfogy, minthogy lenne ideje az alkoholnak a melegen tartástól elpárolognia. Ha alkoholmentesre szeretnéd, csak tartsd forrón!
hát a kérdésedre már válaszoltak az előttem szólók.
de miért küldted el a barátod pszichológushoz?? :O
mi köze van a kettőnek egymáshoz? :O
mert szerintem semmi -.-"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!