Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Házi tej forralás? (Kérdésed...

Házi tej forralás? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
Hetente többször hozatok házi tejet. Kétszer olyan történt, hogy forralás közben elkezdett sűrűsödni a tej, s ilyen túró állagú lett. Nem volt büdös, de kicsit savanykás szagú volt. Amikor behozom, akkor langyos szokott lenni, tehát friss. Mi lehetett a baj? Megromolhatott?
2011. jún. 16. 11:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
az edényben amiben elkezdted forralni lehetett baktérium amitől összement.
2011. jún. 16. 11:31
 2/11 anonim ***** válasza:
Ilyenlor csinálj túrót, vagy sajtot
2011. jún. 16. 11:32
 3/11 A kérdező kommentje:

Mindig ugyanazt a lábast használom, másra nem is. No meg utána el is mosom rendesen. Bár én sem vagyok tévedhetetlen, de nem koszosak az edényeim.

Túró lett belőle természetesen.

2011. jún. 16. 11:38
 4/11 anonim ***** válasza:

Attól, hogy langyos a tej, meg nem biztos, hogy friss! Lehet, hogy csak régebben áll hütés nélkül.

De ettöl függetlenül lehetséges az is, hogy ott nem egészen tiszták az edények, amit használnak.

2011. jún. 16. 11:41
 5/11 anonim ***** válasza:

Ha összeugrik akkor nem volt friss.

hiába langyos,épp ezért is kell forralni,mert igy tudod csak meg h valoban jo-e még.(többek közt)

2011. jún. 16. 12:01
 6/11 anonim ***** válasza:
Mi is házi tejet használunk és akkor szokott ilyen lenni, ha már nem friss a tej. Persze gondolom más miatt is összemehet a tej.
2011. jún. 16. 12:01
 7/11 anonim ***** válasza:

Azért mert a kedves házitejet áruló nem tartotta be a higienés és hűtési szabályokat.

a házitej sem "szent".

2011. jún. 16. 12:21
 8/11 anonim ***** válasza:
az írásodból az tűnik ki, hogy nem messziről hozod. "amikor behozom, akkor langyos szokott lenni". szóval én simán visszavinném az összement tejet a tehenes gazdának, hogy csináljon ő túrót belőle,neki biztos jobban megéri...
2011. jún. 16. 12:37
 9/11 anonim ***** válasza:
Próbáld párszor bolti tejjel,és ha úgy jó akkor csakis a milimári a hibás!(tejes lány)
2011. jún. 16. 13:00
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezt a sok választ!

Én is arra gondoltam, hogy esetleg nem volt friss a tej. Itt a faluban van egy család, ők foglalkoznak vele. Már lassan egy éve veszem, és csak most fordult elő, és egy hónapja kb. Legközelebb vissza is viszem. Amúgy nem büdös, nagyon szép vastag a föle is. Vajat is csináltam már belőle. A gyerekeimnek is jobban ízlik, mint a bolti vizezett lötty. És árban nem drágább egyáltalán, sőt..

2011. jún. 16. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!