Házi tej forralás? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Mindig ugyanazt a lábast használom, másra nem is. No meg utána el is mosom rendesen. Bár én sem vagyok tévedhetetlen, de nem koszosak az edényeim.
Túró lett belőle természetesen.
Attól, hogy langyos a tej, meg nem biztos, hogy friss! Lehet, hogy csak régebben áll hütés nélkül.
De ettöl függetlenül lehetséges az is, hogy ott nem egészen tiszták az edények, amit használnak.
Ha összeugrik akkor nem volt friss.
hiába langyos,épp ezért is kell forralni,mert igy tudod csak meg h valoban jo-e még.(többek közt)
Azért mert a kedves házitejet áruló nem tartotta be a higienés és hűtési szabályokat.
a házitej sem "szent".
Köszönöm ezt a sok választ!
Én is arra gondoltam, hogy esetleg nem volt friss a tej. Itt a faluban van egy család, ők foglalkoznak vele. Már lassan egy éve veszem, és csak most fordult elő, és egy hónapja kb. Legközelebb vissza is viszem. Amúgy nem büdös, nagyon szép vastag a föle is. Vajat is csináltam már belőle. A gyerekeimnek is jobban ízlik, mint a bolti vizezett lötty. És árban nem drágább egyáltalán, sőt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!