Hol lehet igazi Pálpusztai sajtot venni?
A Tescoban a sajtoknál van Pálpusztai sajt, ezüst papírba van csomagolva nagyon finom csak egy kicsit drága! Van amikor lágy belül, de van amikor nem olyan lágy és folyós, hanem egy picit keményebb de azért puhább.
Ezt a sajt félét, otthon még érlelni kell, hogy olyan szaga és íntenzív íze legyen amire te vágysz!
Ne frissen a hűtőből kivéve egyed, hanem érleljed még kicsit.
Érdemes vásárlás után 3-4 napig - akár, egy hétig – szobahőmérsékleten, letakarva érlelni. Ekkor teljesedik ki a pálpusztai ízvilága, és belseje folyóssá válik. A sajtokat egyébként is érdemes szobahőmérsékleten fogyasztani.
Én most vettem ki a hűtőből az általad említett ezüst papírba csomagolt pálpusztaimat, 6 hónap után. Nem mondanám, hogy nincs szaga... :D Sózni sem kellett.
Én a hűtőben tárolom és várok vele. De nyilván vannak gyorsabb érlelési megoldások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!