Mennyi leve van egy almának, ha gyümölcscentrifugával csinálom?
Találtam egy almalé készítési receptet.
Almaital cukor nélkül
Elkészítése: Illatos almákat alaposan megmosunk, esetleg hibás részeit kivágjuk, héjastól, magostól darabokra vágjuk, és 1 kg gyümölcsre 1.5 l vizet számítva, egészen puhára főzünk. A szűrőbe vagy szitára tett ritka szövésű vásznon vagy tüllön keresztül levét lecsurgatjuk, és kiforrázott, száraz üvegekbe töltjük. Az üvegeket kifőzött parafa dugókkal, ledugaszoljuk, és a víz forrásától számított 15 percig gőzöljük. Az üvegeket a vízben hagyjuk kihűlni. Forrás: [link]
Egyébként szerintem nem sok lé jön ki az almából.
Szia!
Almája is válogatja. Van ún. léalma, aminek sok a leve, de van olyan is, ami eléggé "kásás" húsú, és alig lesz belőle valami.
A mostani friss almák szerintem alkalmasak a préselésre.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!