Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Honnan tudhatom, hogy az én...

Honnan tudhatom, hogy az én édesítőmben van-e aszpartam?

Figyelt kérdés

Úgy tudom rákkeltő anyag, emiatt aggódom is kissé.

Ha van benne akkor az fel van tüntetve? Hogyan?

Mert az enyémen ez áll:

1. ÉDESÍTŐSZER:

Édesítő tabletták - nátriumciklamát és szacharin-nátrium alapú Day Plus édesítő tabletták kalóriacsökkentett táplálkozásra alkalmas.

1 Day Plus édesítő tabletta 40 mg nátrium-ciklamátot, 4 mg szacharin-nátriumot tartalmaz.

Összetevők: édesítőszer nátrium-ciklamát, nátrium-hidrogénkarbonát, savregulátor: nátriumcitrát, édesítőszer: szacharin-nátrium, tejcukor.

A Plusban vettem régen 1200 db volt benne, de sajnos már nem lehet kapni szerintem.

A másikat a tescoban vásárolom (Polisett), arra ez van írva:

2. ÉDESÍTŐSZER

Ciklamát és szacharin alapú asztali édesítő

Fogyókúrázók és cukorbetegek is fogyaszthatják.

Összetevők: édesítőszerek (Na-ciklamát, Na-szaharinát) savanyúságot szabályozó anyagok (E-500, E-330), tablettázási segédanyag (E-1521), laktóz.

Ezekben van aszpartam?

Teát iszok csak és ásványvizet egész nap (sokat), mert mást nem bírom meginni...

Cukrot nem rakhatok bele mert kövér is vagyok és a cukorbetegség gyanúja is fennáll. Igaz vizsgálták akkor azt mondták nincs gond, de azért gyanús sajnos.

Mézet szoktam néha, de nagyon drága és ugyanúgy cukrozott vacak, mert kitudja melyik eredeti. Amit termelőtől veszek attól sokszor rosszul vagyok nem bírom az ízét :(

Marad az édesítő tabletta, akármilyen rossz íze van is.

2009. jún. 16. 07:37
 1/6 anonim ***** válasza:
65%
Onnan tudod, hogy van-e benne, hogy rá van írva. Ezekre nincs ráírva, tehát nincs bennük. Egyébként meg semmivel se veszélyesebb, rákkeltőbb az aszpartám, mint bármelyik más aroma, vagy a levegő, amit beszívsz. Emaitt ne aggódj!
2009. jún. 16. 07:45
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi. Azt hittem én vagyok hülye és másnévem van ráírva vagy nem tudom.

Nem tudom hogy sikerült olyat vennem mindig, amiben nincsen :))

Igen, szerintem is felesleges aggódni, a mai világban már minden káros, nem nagyon lehet kikerülni ezeket.

2009. jún. 16. 07:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Azért vettél ilyet, mert a nártium-ciklamát és a szacharin elrejedtebb, mint az aszpartám. Ami kifejezetten édesítő szer és aszpartámos, én csak a Canderelről tudok. A többi mind olyan, mint amit vettél: Süssina, Pötyi, Aro-s, Tescos, Coop-os, és az összes többi saját márkás is.
2009. jún. 16. 08:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen :)
2009. jún. 16. 13:05
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mint E adalékot E-951 szám alatt találod, ha esetleg nincs kiírva.

Üdv!

2009. jún. 16. 13:48
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, megjegyzem!
2009. jún. 16. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!