Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért jobb a karobpor? Mi a...

Miért jobb a karobpor? Mi a baj a kakaóporral?

Figyelt kérdés

2012. márc. 27. 09:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A karobpor a szentjánoskenyérfa terméséből készül, színében és illatában a kakaóra hasonlító, kissé édeskés ízű. Az újabb táplálkozási irányzatok koffein- és theobromin mentessége miatt előnyben részesítik a kakaóporral szemben. Zsírtartalma alacsonyabb, szénhidrát-, B- és A-vitamin, valamint kalciumtartalma magasabb a kakaóporénál. Előnye, hogy koffein-, teobromin- , valamint glutén- és laktózmentes, nem tartalmaz koleszterint és nátrium-szegény.Használható kakaópor helyett vagy kakaóporral fele-fele arányban keverve. Édes íze miatt egyáltalán nem vagy csak kevéssé szükséges édesíteni.
2012. márc. 27. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
91%
Valaki kitalálta,hogy jobb,ennyi.
2012. márc. 27. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 Andizsuzsi ***** válasza:
Szerintem egyik sem jobb, vagy rosszabb. A kakaó is glutén és laktóz mentes, magas a kálium, magnézium és E vitamin tartalma, antioxidáns. Persze a jó minőségűt kell(ene) ebből is megvenni. Magasabb a zsírtartalma, viszont alacsonyabb a szénhidrát tartalma, mint a karobé. Mindenki saját ízlése szerint használhatja egyiket vagy másikat. Nekem a karob nem ízlik, de ez egyéni problémám.
2012. márc. 27. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem értem én se, pláne, hogy a szentjánoskenyérfa-liszt lehet, hogy alergén anyag. Megmagyarázná valaki? Kis referencia:

[link]

2012. márc. 27. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

(Előző vagyok)

Bár az igaz, hogy a kakaópor meg koffein tartalmú. Szóval inkább annyit lehet elmondani, hogy egyik így a másik meg úgy nem a legszerencsésebb választás.

2012. márc. 27. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

Szia!

Bocsi, hogy 3 évvel később írok, de most láttam meg a kérdést, és mostanában ismerkedtem meg a karobporral. Az én véleményem az róla, hogy szerintem sok ember már kínjában nem tudja, hogy mit egyen, nem az éhség miatt, csak unalmában. Azt megértem, ha valaki allergiás a kakaóra, mert van olyan, és karobporral helyettesíti, de csak azért enni, mert valahol olvasta, hogy mennyivel jobb, mint a kakaó, az hülyeség. Olvastam egy cikket Camille Leblanc-Bazinetről, aki crossfit világbajnok és "the fittest woman in 2014". Megkérdezték tőle, milyen ételek azok, amik állandóan vannak a konyhájában, erre az egyik válasza az volt: cocoa. Szóval ennyit a karobporról, arról nem is beszélve, hogy tegnap láttam egy amerikai ismeretterjesztő műsort, hogy a kakaó superfood-nak van minősítve a benne található vitaminok, ásványi anyagok miatt. :)

2015. márc. 26. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!