Miért van egy csomó bolti süti összetevői után ez írva?
"Nyomokban földimogyórót tartalmazhat."
Ez hogyan lehetséges? Vagy mit takar?
1. vagy olyan gyártósoron készül, ahol készítenek földimogyorós cuccokat, és így kerülhet a sütibe is
2. vagy ilyen "diópótló" keverékkel készül, amiben szintén lehet földimogyoró is
ezt azért tüntetik fel, mert a földimogyoróra nagyon sokan allergiásak
Bocs az Off-ért,de ezeket a gyártósorokat nem takarítják le? Hogyan maradhat rajta?
Ha nekem mogyoró allergiám van akkor ilyen termékből nem is ehetek?
Sajna nem viszik túlzásba a takarítást, de még ennél durvább dolgok is történnek a kajával a gyárban, ha gyenge idegzetű vagy, ne menj gyárlátogatásra.
És igen, direkt az allergiásokra gondolva kötelező feltüntetni, ha van rá egy kicsi esély is, hogy allergén anyag kerülhet az ételbe. Tehát igen, ha mogyoróallergiás vagy, akkor inkább ne egyél olyan terméket, ami mogyorót is feldolgoz.
Egy hiába takarítják, mert az A soron krémest gyárt Ilonka, a D soron a mogyoró tortát Piroska.
Piroska oda szalad Ilonkához hogy "Te nem tudod bent van ma a Józsika?", és még ezt a kérdést felteszi a kezéről a krémesbe hullik a mogyoró morzsa.
Ha a gyerekem olyan szinten allergiás a mogyoróra hogy egy apró morzsa is tragikus dolgokat okoz, és adok neki krémest, mert ugyan abba mit keresne mogyoró, mert eszembe nem jut hogy Piroska kezéről belehullott, és a csomagoláson sincs feltüntetve, akkor olyan pert akasztok a gyár nyakába hogy csak na, és még meg is nyerem.
Na ilyen okokból van az hogy szinte csak az ásványvízen nincs rajta ez a mondat, mert én találkoztam már vanilliás cukron is vele, de még májkrémen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!