Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit főzzek ma? Csóró vagyok!

Mit főzzek ma? Csóró vagyok!

Figyelt kérdés
Van itthon még egy kis kolbász-szalonna, két-három zacskó kagyló és tarhonya tészta, kb 1 kg jó ráncos krumpli, hagyma, tej, fűszerek bőven, egy darabka sajt, liszt, cukor, vésztartaléknak két kilo fagyasztott nudli meg egy kilo csontos tarja. Elég lesz ez egyáltalán kettőnek csaknem 3 hétre? :( Nagyon kezdek kifogyni az ötletekből!!! pénzem pedig alig párszáz!
2012. márc. 19. 14:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Hagymát párolj üvegesre olajon, tegyél rá pirospaprikát és köménymagot, arra felkockázott krumplit, öntsd fel vízzel és rakjál bele (azonnal) kagylótészát, jó sokat, én egész zacskóból szoktam főzni. Só, bors, vegeta (esetleg húsleveskocka). Főzd puhára. Tartalmas, laktató leves lesz belőle. Vacsorára önmagában is kiváló, több napra is. Karikázhatsz bele kolbászt, de akkor a hagymával együtt rakd bele, és pirids meg.
2012. márc. 19. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Öregtarhonyát/Pusztapörkölt/ Pirítsd le a szalonnát, utána a pörcöt vedd ki. A zsírjában pirítsd meg a tarhonyát, ha már szép színe van, tegyél bele pirospaprikát, és öntsd fel 2x annyi vízzel, tegyél bele egy fej /kicsi/ vöröshagymát. Ha félig megfőtt, tegyél bele kockára vágott krumplit, kolbászt, és a szalonna pörcöket. Ízesítsd be sóval, borssal /vegetával/. Ha elfőtte a levét, már eheted is, egy kis savanyúsággal. Ha nincs otthon, csinálj vöröshagymából salátát.

A kagylótésztát megcsinálhatod sajtos tésztának is.

A csontos tarjáról fejtsd le a csontot, készíts belőle csontlevest, a tarját pedig rántsd ki. Így kiadósabb, mint sütve.

Készíthetsz még paprikás krumplit nokedlivel, vagy tarhonyával.

2012. márc. 19. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

sütőben sült krumpli, hagyma fűszerekkel

fagyasztott nudlit hadd vésznek cukorral

lisztből süssél kenyeret

krumpliból paprikáskrumpli, tarhoynáshús krumplival feljavítva

tarhonyaleves

krumplis-hagymás-szalonnás egytálétel

krumplifőzelék sült kolbász/szalonna,

tarhonyaleves füstölt tarjával

sajtos lángos

2012. márc. 19. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!