Mit főzzek ma? Csóró vagyok!
Öregtarhonyát/Pusztapörkölt/ Pirítsd le a szalonnát, utána a pörcöt vedd ki. A zsírjában pirítsd meg a tarhonyát, ha már szép színe van, tegyél bele pirospaprikát, és öntsd fel 2x annyi vízzel, tegyél bele egy fej /kicsi/ vöröshagymát. Ha félig megfőtt, tegyél bele kockára vágott krumplit, kolbászt, és a szalonna pörcöket. Ízesítsd be sóval, borssal /vegetával/. Ha elfőtte a levét, már eheted is, egy kis savanyúsággal. Ha nincs otthon, csinálj vöröshagymából salátát.
A kagylótésztát megcsinálhatod sajtos tésztának is.
A csontos tarjáról fejtsd le a csontot, készíts belőle csontlevest, a tarját pedig rántsd ki. Így kiadósabb, mint sütve.
Készíthetsz még paprikás krumplit nokedlivel, vagy tarhonyával.
sütőben sült krumpli, hagyma fűszerekkel
fagyasztott nudlit hadd vésznek cukorral
lisztből süssél kenyeret
krumpliból paprikáskrumpli, tarhoynáshús krumplival feljavítva
tarhonyaleves
krumplis-hagymás-szalonnás egytálétel
krumplifőzelék sült kolbász/szalonna,
tarhonyaleves füstölt tarjával
sajtos lángos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!