Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ilyen tortákért menyit lehet...

Ilyen tortákért menyit lehet elkérni?

Figyelt kérdés

Nem vagyok cukrász, de imádok sütni, tudok is.

Családon belül, mindig tortát adok szülinapra.A képeket mindig felrakom közösségi oldalra (az apró sütikről is), meg a család és barátok által terjed a híre hogy finomak is a sütijeim.

Már volt pár ismerős aki jelezte hogy ekkor meg akkor lesz szülinap a családjába, sütnék-e tortát.

Nagyon szívesen sütnék, na de nem ingyen, de igazából fogalmam sincs hogy menyit kérhetek el egy tortáért.

Nézegettem az árakat, és pl sok helyen kg-ban agyják meg hogy a torta kg-ja 2700Ft.Na ha én a kg-ra számolom akkor 1 torta a cukrász árban kijön majdnem 7000Ft-ra, mert azért benne van ami kell nem fél kg-os egy 16 szeletes tortám, mint a cukiban.

Az azért sok.

Ti menyit adnátok egy ilyesmi házi tortáért?

Whiskis-kávés:

[link]

Túrós-barackos:

[link]

Narancsos-túrós:

[link]

2012. márc. 17. 07:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyik ismerősöm most tanulja a mesterséget, de már vannak/voltak felkérései. Ő úgy csinálta hogy kiszámolta mennyit költött a tortára (liszt, cukor, tojás...stb) és rakott még rá némi hasznot. Szerintem így reálisabb ár jön ki mint az általad számolgatottnál.
2012. márc. 17. 07:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy adtam el tortát, hogy kiszámoltam az anyagköltséget. A lisztből, és otthon meglévőkből a tényleges árat vettem alapul, viszont a tejszínből hiába használtam kevesebb, mint egy dobozt, az egész doboz árát felszámoltam, mert külön kellett vennem. Egy kis hasznot is tettem rá, így lett 2500 Ft a torta.

(Nekem ezek nem tetszenek, a helyedben dolgoznék még a technikámon.)

2012. márc. 17. 09:24
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy finomak azt nem kétlem és azt sem, hogy anyag is van bennük, de ne haragudj nekem nem tetszenek! Eladásra sokkal igényesebb kivitelezés kell szerintem. Én is szimpla háziasszony vagyok, de ezekenél a tortáknál bármelyik edddig készített tortám sokkal szebb és hidd el nem rosszból mondom. Szerintem nézegess és tanulj még jó pár technikát a kivitelezés terén, és utána áruld, bár van rizikója. Amúgy 2500-3000 ezer forintnál többet nem adnék érte. Remélem nem bántottalak meg mert nem volt szándékomban! Sok sikert!
2012. márc. 17. 15:22
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat.

Nem bántottál meg.Tudom hogy van még mit gyakorolnom, de nem is vok cukrász, a kézügyességem sem valami jó sajnos de próbálkozok. :)

Az első tortámhoz képest, amit egy éve sütöttem sokat fejlődtem. :)

Nem is reklámozom azt hogy na most én rendelésre sütök tortát, csak az ismerősök között van aki megkért.Akinek egész közel van szülinap a családba és már jelezte neki 3500Ft-ot mondtam a sima krémmel töltöttre és 4000-ret a gyümölcsösre.

2012. márc. 17. 20:13
 5/6 doboszoli ***** válasza:

Javaslatom: vedd fel a kapcsolatot a lányommal, ő is amatőr tortasütő, bár már haladó szinten műveli. dobostorta.mindenkilapja.hu.

Segítőkész, beszélgessetek.

2012. márc. 18. 06:08
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi.

Tényleg ügyes a lányod, szép tortákat süt.

Bár ilyeneket ha akarnék sem csináltam volna, mert azok akiknek ezeket a tortákat sütöttem, utálják a marcipánt.Így kilőve az a technika hogy bevonom marcipánnal és festem.

A korsót a testvéremnek sütöttem, és fél órán keresztűl csak azt mondta hogy milyen kreatív vagyok hogy marcipán helyett naranccsal kiviteleztem a színt és a korsó jellegzetes karikás mintáját.

2012. márc. 18. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!