Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi pénzt lehet elkérni...

Mennyi pénzt lehet elkérni ilyen típusú bébiszitterkedésért?

Figyelt kérdés
Ma megkeresett egy anyuka, hogy a 3 ill. 5 éves csemetéjét óvodába kellene hordani, illetve vinni őket haza 4 órakor. Helyben lenne, nem is laknak messze tőlünk. Munkába indulás előtt és munka után beleférne, mert 8-ra járok és csak 4 órában. Reggel öltöztetés, reggeliztetés, oviba sétálás lenne a feladat, délután hazasétálás, aztán 1-2 órán belül hazaérnének a szülők, addig játék. Mennyi pénz kérhető ezért vidéken (nagyközségben)? Óvodapedagógus vagyok.
2012. márc. 8. 21:00
 1/9 anonim ***** válasza:
Mi is most akarunk felkeresni egy nyugdíjas nénit, hogy reggel amikor én elmegyek dolgozni jöjjön át az alvó gyerekekhez míg a férjem haza nem ér éjszakás műszakból. Kb. 1 óráról lenne szó, és 600 forintos órabérre gondoltam. Ha nem vagy egész nap velük, Te is órabért kérj, így szerintem reálisabb lenne!
2012. márc. 8. 21:36
 2/9 anonim ***** válasza:
ÉN a délutáni hazavitelért és egy-két óra vigyázásért egy gyereknél havi 20 ezer Ft-ot fizettem egy nyugdíjas óvónéninek, de az már több éve volt. Esetleg a duplája?
2012. márc. 8. 21:54
 3/9 anonim ***** válasza:

1000forint/ alkalom amit én fizetek.

Du 4-re megy a 2 gyerekekért az oviba, másfél-két óra van velük, heti 3-4 nap. Budapest és egyetemista lány a bébicsősz.

2012. márc. 8. 22:10
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem alkalmanként simán elkérhetnél kb. 2 ezret, ha az előző csak a délutánért fizet ezret.
2012. márc. 8. 23:12
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem a 600 Ft-os órabér nagyon kevés, én 8 évvel ezelőtt kaptam 500-at, és este 8-tól éjfélig kellett két (alvó) gyerekre vigyáznom, amíg a szülők buliztak.

Én a kérdező helyében 1000 Ft-ot kérnék óránként, mivel foglalkozni is kell a kicsikkel, nem csak őrködni.

2012. márc. 9. 06:14
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, természetesen délután foglalkoznék is felük, hiszen óvónő vagyok, nem a tévé elé raknám be őket! Mivel vidéken élünk, és mindenki tisztában van a másik anyagi helyzetével és a szociális rászorultságával (nincs nagyszülő, szülők robotolnak a földeken), 800Ft-os órabérre gondoltam.
2012. márc. 9. 13:43
 7/9 anonim ***** válasza:

A 2. válaszoló vagyok.

Hát, nem tudom de a 800 Ft-os órabér nagyon soknak tűnik. Ha kiszámolod, hogy az egy hónapra ( 4 hétre heti 5 nap= 20 nap) és napi átlag 3 órával számolva, reggel és délután is másfél óra, akkor havi 48 ezer Ft jön ki. Úgy gondolod, hogy egy olyan családban ahol a szülők a földeken robotolnak, ki tudnak adni ennyit? Én kizártnak tartom.

Amikor én azt a 20 ezret fizettem, akkor nagyon jó állásom volt, jó fizetéssel, ingyen céges autóval, könnyen ki tudtam adni annyi pénzt. Amíg hoztam vittem az egyik gyereket, addig a másikat hordta haza egy néni.

Amikor feltetted a kérdést, én azt hittem, hogy szintén aránylag jó anyagi helyzetben lévő családról van szó.

Ne haragudj, de ha elém állnál havi kb 50 ezres igénnyel, azzal a mozdulattal csuknám is be utánad az ajtót. És erre mondod, hogy figyelembe veszed a helyzetüket????

Óvónőként gondolom havi 80 ezret keresnél ha teljes állásban lennél egy óvodában, nem?

Annyit azért még mondok, hogy kb 8 éven keresztül minden nyáron 3 hónapig vigyázott a 2 lányomra egy-egy lány, 2 évvel ezelőttig. Ez napi 10 óra volt, heti 5 napban és mind havi 80 ezer Ft-ot kapott, egy Ft-tal sem többet és elégedett voltak. Volt olyan lány, aki 3 évig volt egymás után. Javarészt gyógypedagógusok voltak, mert az egyik lányom sérült, ezért folyamatos felügyeletre szorul és fizikai megerőltetés is mellette a rá való vigyázás.

Ennyit az általad elképzelt összegről!

2012. márc. 9. 20:47
 8/9 A kérdező kommentje:
Elnézést, az 1000Ft/alkalmas bejegyzést félreolvastam, 1000Ft/órának. Volt 2000Ft-os komment is, és a neten körülnézve is 1000-2000Ft/óra/gyerek árakkal találkoztam. Szerintem a 800Ft/óra/2gyerek elég korrekt ahhoz képest, de mindenképpen közös megegyezés alapján döntünk majd a szülőkkel. Havi tekintetben nem számoltam át. Igen, soknak tűnik úgy. Kedves 2. válaszoló, milyen egységben számoltatok? Órabérben, vagy megegyeztetek egy havi fix összegről?
2012. márc. 9. 21:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Megegyeztünk havi fix összegben. A nénivel a havi 20 ezerben, a nyári szünetes lányokkal pedig a havi 80 ezerben. Természetesen előfordult, hogy még később értem haza, akkor mindig adtam a hét végén pár ezret plusszban.
2012. márc. 9. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!