Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Menyit költötök egy hónapban...

Menyit költötök egy hónapban élelmiszerre és a háztartási vegyi árukra?

Figyelt kérdés

Mindig megy a vita hogy sokat költök, azért nincs soha pénzünk.Mivel párom vállalkozó így nem havonta van egy fix összeg, hanem egyik nap van x bevétel 2 nap múlva y.A pénzhez bármikor hozzá férek, szó nélkül fogom magam benyúlok érte és megyek vásárolni.Nekem nem tűnik fel hogy sokat költenék, nem veszek felesleges dolgokat.

Most azt találtam ki hogy nagyjából össze írtam egy havi költségvetést és azt 4 fele el osztva hetente adja oda a párom, és abból gazdálkodhatok, a többi pénzt dugja el előlem.

Arra lennék kiváncsi hogy egy 3 (2 felnőtt, 1 pici gyerek) fős családra reális-e szerintetek azok az összegek amiket kiszámoltam vagy esetleg sok vagy kevés.

Tehát

Fözés (hús, zöldség, olaj, tészta, fűszerek stb.) 30e

Hideg kaja (tej, kenyér, felvágott, kávé, cukor stb) 35e

Háztartás (tisztitószerek, papírzsepi, wcpapír stb) 16e

Ez így reális vagy sok?

Ti kb havonta menyit költötök ezekre?

2012. márc. 11. 06:59
1 2
 11/14 unbreakable1 válasza:

Ez valóban agy kicsit sok,de adnék egy tippet hogyan tudnátok spórolni:mondjuk egyik hónapban vattél felvágottakat(szalámi,sonka,párizsi)akkor konzerveket ne vegyél(májkrém,halkonzerv).WC papír,zsepi.papírtörölközőt vedd nagyobb tétéelben és sokkal olcsóbb!

Ha beválik csinálj "a"A és "B" hónapot amikor egyszer ebből veszel többet egyszer abból!

2012. márc. 14. 20:36
 12/14 unbreakable1 válasza:
És még amit észrevettem hogy a gyümölcsök nem szerepelnek a listán ,ami azért baj!
2012. márc. 14. 20:37
 13/14 anonim ***** válasza:

mi is ennyit költünk :D

(de mi 3man vagyunk tesók és két szülő + háziállatok )

2012. márc. 15. 08:52
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszi.

Az a probléma hogy kijöhetne ez olcsóbbra is, ha nem kisközségben laknánk.

Itt van egy coop meg egy kis cba.

A legközelebbi nagyobb üzlet ahol olcsóbban, meg nagyobb tételbe tudné vásárolni 30 km-re van tőlünk.

Kocsink nincs, buszon meg egyedül haza cipekedni egyszerre nem bírok olyan sokat, ha meg többször megyek el egy hónapban akkor amit megspórolok a kaján, háztartási dolgokon, az elmegy úti költsége. :(

Az a durva hogy már hentes sincs a környéken, mert karácsonykor bezárt és azóta nem nyitott ki.

A boltokban meg csak a csomagolt húsok vannak, és pl. karajból nem kapni csak csontosat, és egyszerűen a fele megy a pocsékba mert nem eszünk annyi hús levest, amennyi csont egy hónapban össze gyűlik.Meg így 8 szelet rántott húshoz csak a hús 1000Ft és az egy evésre elmegy.

Gyümölcs azért nincs a listán, mert anyukám hozza nekünk a munkahelyéről, meg idényben a kertjéből, így arra szerencsére nem kell költeni, max nyáron a dinnyére. :)

A vicces meg az amúgy hogy mindig a fejemhez van vágva hogy sokat költök, de az igények azért megvannak.

A gulyás az legyen marhából, a mosószer legyen a márkás, mert az olcsótól besárgul a ruhája..., a felvágott az legyen pick, a vagdalt globus stb.

2012. márc. 15. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!