Ti mindig elolvassátok az élelmiszerek címkéit? Azaz tudatos vásárlók vagytok? Ha igen, mi az az összetevő, amit leginkább elkerültök?
Első: Tudom, hogy nem tudjuk kizárni, csupán az érdekel, hogy ki mit tart veszélyesnek, mi az, amit mindenképpen elkerül.
Második: Mi a gond a Szlovák és Francia termékekkel? És cukormentes terméket miért? Mert abban édesítőszer van? Tégladoboz? Mi vele a baj? Bocs, hogy ennyit kérdezek, igyekszem tájékozódni a témában.
És nagyon köszönöm mindkettőtök válaszát. :-)
A második vagyok ismét!
A Szlovák és Francia termékek ellen csal egy egyszerű vásárlói bojkottot tartok. A franciáknak csak annyi céljuk van a magyar élelmiszeriparral hogy tönkretegyék. A Szlovákokkal meg elsősorban a nyelvtörvényük miatt van bajom, felőlem ott rohadhatnak a polcon a termékeik. A cukormentes termékek gyakorlatilag mérgezőek - én rosszul vagyok mindtől - és műanyag ízük van! Akinek cukorproblémái vannak, azok próbálkozzanak gyümölcscukorral, nádcukorral, s a többi. A tégladobozos tej pedig nem tej. Nem tudom mi, de nem alszik meg, és az oltópor sem csinál vele semmit.
Én is szoktam nézni a címkéket.
Ha virslit, vagy valami hasonló élelmiszer-ipari terméket veszek, akkor a fehérje-zsír arányt, illetve a hús arányt nézem. Tejet csak hűtőset veszek. Igyekszek magyart venni én is. A külföldiekből meg a kínait kerülöm amennyire lehet. (kivéve a szójaszósz)
",pl.: módosított kukoricakeményítő,mert az génmódosítást jelöl."
Egy nagy fenét!!!A keményítő egy vegyület ha nem tudnád!!! Semmi köze a génmódosításhoz!!!A módosított kukoricakeményítő az belőle készült cukor!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!