Ha van étkezési sav, miért nincs étkezési lúg?
Figyelt kérdés
Elvileg, ha egyiktől nem lesz bajunk a másiktól se.
Szükség van mindkettőre.
2011. nov. 8. 18:44
1/8 anonim válasza:
Lehet, ebben benne lesz a válasz.
2/8 anonim válasza:
Szerintem azért, mert az emésztés nagyon leegyszerűsítve kémiailag oxidációs folyamatok összessége. Oxidálni meg savak tudnak csak, lúgok nem.
3/8 A kérdező kommentje:
Semmi baj, ha nem olyan erős. Mivel a hagymában ilyen a könnyeztető anyag.
2011. nov. 20. 07:30
4/8 A kérdező kommentje:
A rozsdás víz is lúgos volt. Abban is Fe(OH)3 volt, és nem enyhén redukáló Fe(II) ion.
2011. nov. 20. 07:34
5/8 A kérdező kommentje:
Bocsi amit ittam.
2011. nov. 20. 07:34
6/8 A kérdező kommentje:
Bocsi, amit a jumik is szoktak.
2011. nov. 20. 07:34
7/8 A kérdező kommentje:
A savat tartósíitásra használták, ez fenn maradt, ezért.
Egyébként mindkettő megvan nyövényekben.
2011. nov. 21. 15:38
8/8 A kérdező kommentje:
Sav H+ ion ad le, amit a lúg vesz fel. És nem attól függ, hogy oxidál-e vagy nem.
2011. nov. 21. 15:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!