Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha van étkezési sav, miért...

Ha van étkezési sav, miért nincs étkezési lúg?

Figyelt kérdés

Elvileg, ha egyiktől nem lesz bajunk a másiktól se.

Szükség van mindkettőre.


2011. nov. 8. 18:44
 1/8 anonim ***** válasza:

Lehet, ebben benne lesz a válasz.

[link]

2011. nov. 8. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért, mert az emésztés nagyon leegyszerűsítve kémiailag oxidációs folyamatok összessége. Oxidálni meg savak tudnak csak, lúgok nem.
2011. nov. 14. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Semmi baj, ha nem olyan erős. Mivel a hagymában ilyen a könnyeztető anyag.
2011. nov. 20. 07:30
 4/8 A kérdező kommentje:
A rozsdás víz is lúgos volt. Abban is Fe(OH)3 volt, és nem enyhén redukáló Fe(II) ion.
2011. nov. 20. 07:34
 5/8 A kérdező kommentje:
Bocsi amit ittam.
2011. nov. 20. 07:34
 6/8 A kérdező kommentje:
Bocsi, amit a jumik is szoktak.
2011. nov. 20. 07:34
 7/8 A kérdező kommentje:

A savat tartósíitásra használták, ez fenn maradt, ezért.

Egyébként mindkettő megvan nyövényekben.

2011. nov. 21. 15:38
 8/8 A kérdező kommentje:
Sav H+ ion ad le, amit a lúg vesz fel. És nem attól függ, hogy oxidál-e vagy nem.
2011. nov. 21. 15:39

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!