Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mitől penészedett meg az ananász?

Mitől penészedett meg az ananász?

Figyelt kérdés
Zöld ananászokat vettem, 3-4 nap kellett volna nekik, hogy megérjenek, de még érés előtt megpenészedtek. Szobahőmérsékleten tartottam, mert azt olvastam, hogy úgy kell tartani őket. Mit csináltam rosszul?
2012. febr. 26. 16:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem törölted le hipós ronggyal.


Ezeket hajók aljában szállítják, ott meg tenyészik a penész, de sokszor a nagyker raktáraiban is.



Legközelebb jól nézd meg milyet veszel aminek iylen vöröses narancs foltok vannak az alján az felejtős, és a legjobb, ha megszagolod!


Bármiylen poshadt vagy idegen szagot érzel az ananász illaton kívül NE VEDD MEG!


Ebben a gyümölcsben baromi érzékeny enzimek vannak, és fél nap alatt képes elbomlani benne minden, és akár mérgezővé vállni.

Fagyra is nagyon érzékeny +5 fok alatt már probléma van, poshadni kezd.

2012. febr. 26. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Ja és mégvalami, tárolás alatt nem érhetnek össze egymással.



4-5 centi távolságra rakd őket egymástól legalább tiszta száraz helyre.

2012. febr. 26. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, legközelebb óvatosabb leszek :o)
2012. febr. 27. 16:13

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!