Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A lekvárban van-e glutén?

A lekvárban van-e glutén?

Figyelt kérdés
mint kiderült glutén allergiás vagyok, a glutén mentes kiflinek meg nudli íze van, a nudlit meg lekvárral jó enni.. szóval kérdésem a lekvár félékben, illetve bolti nesteában van-e glutén?
2012. febr. 17. 19:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Nyomokban mogyorót, és dióféléket tartalmazhat.

Tojást, tejet, tejport, szóját, állati zsiradékot, vegyi melléktermékeket, gumiarábikumot, és józsibácsit is felhasználó üzemben készült!

2012. febr. 17. 19:10
 2/5 anonim ***** válasza:
házi lekvárt egyél, abban biztosan nincs még nyomokban sem:))
2012. febr. 17. 19:49
 3/5 A kérdező kommentje:
boltban is úgy árulják hogy házi..:DD
2012. febr. 17. 22:23
 4/5 anonim ***** válasza:

Elvileg nincs. Gyakorlatilag sosem lehet tudni. Ha biztosra akarsz menni, akkor a lekvárt is lisztérzékeny boltban vásárold. (Bár jó drága lesz ott venni..)

És nem, a nestea-ban nincs glutén, úgy általában ezek a mesterséges löttyök gluténmentes, de sosem árt elolvasni az összetevőket!

(Én is lisztérzékeny vagyok.)

2012. febr. 17. 22:54
 5/5 anonim ***** válasza:
A házi lekvárt nem ajánlom, abban jó eséllyel van glutén, hiszen már a gluténos ételhez használt fakanálról is belekerülhet :-(
2019. febr. 20. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!