Kinek mi a véleménye erről az állításról?
Figyelt kérdés
"A zabkása télen a néhány perces forralás után már könnyen emészthető, addig a nyári időszakban még félórás főzés után is emészthetetlen, különösen gyermekek számára. Így célszerű a zabpelyhet 6-8 órára beáztatni felhasználás előtt."
Én imádom a zabkását. Ezek szerint nyáron ne is egyem?? Nem szívesen száműzném az étrendemből. Vagy ezt csak arra érti, hogy nyáron is fogyasztható, csak akkor be kell előtte áztatni? Amúgy már nem vagyok gyerek, 20 éves vagyok.
2012. febr. 11. 17:30
1/4 anonim válasza:
Ez marhaság, egy ételt vagy meg lehet emészteni vagy sem. Az okozhat különbséget, hogy meddig fözöd, de az, hogy milyen évszakban foygasztod, az nem.
2/4 anonim válasza:
Hát ez elég érdekes.Különben én évszaktól függetlenül nem főzőm soha a zabkását,hanem este beáztatom vagy kefírbe,vagy joghurtba,reggelre megduzzad,ekkor kiegészítem mézzel,gyümölcsökkel,még valamilyen gyümölcsjoghurttal és kész.
3/4 anonim válasza:
Mindenképpen puhítani kell valahogy, vagy áztatással, vagy főzéssel, enélkül emészthetetlen. Az évszakoknak az a befolyása, hogy a zab melegítő hatású, ezért ajánlott télen fogyasztani, de nyáron is emészthető. Ez ugyanolyan, mint a paradicsom és általában a nyers zöldségek, melyek hűtőhatásúak és ezért télen párolva ajánlott fogyasztani, de az emésztést nem befolyásolja nyersen sem, csak a közérzetünket.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2012. febr. 12. 15:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!