Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha a gumicukorban enyv van,...

Ha a gumicukorban enyv van, akkor az ilyen zselatinokban, pudingokban is?

Figyelt kérdés
2012. febr. 11. 01:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Milyen enyvről beszélsz?
2012. febr. 11. 01:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
hát amit a csontvelőből nyernek ki
2012. febr. 11. 02:07
 3/8 anonim ***** válasza:
igen, kollagén van bennük, de az legalább természetes meg erősiti a porcokat.
2012. febr. 11. 02:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
de nem csontvelőből nyerik ki, hanem csontből, bőrből, inakból meg porcokból vizzel kifőzik.
2012. febr. 11. 02:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Az nem enyv, hanem zselatin. Kocsonya magyarul. De van gyümölcskocsonya is, pl az alma jól zselésít. A birs meg főleg. Az enyv az ragasztó, amit szintén a csontból nyerenk. A tejből is nyernek ragasztót, mégis megiszod. A lisztből is nyernek ragasztót (csiríz) mégis megeszed. A tojássárgáját is hazsnálják festéknek(tempera) mégis megeszed. A bőrből is készül cipő, mégis megeszed (tepertő) Ez a jó a világban. Többcélú.
2012. febr. 11. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Megkülönböztetünk közönséges vagy csontenyvet (zselatin) és porcenyvet (kondrin).


A teljesen tiszta enyv (a zselatin) csaknem színtelen, áttetsző- üvegszerűen rideg, és szagtalan, alkoholban és éterben oldhatatlan. Az enyvet ragasztásra (asztalos enyv) használják. Ragasztóképessége miatt a kalap gyártására, a posztó csinozására (appretálására), a papír enyvezésére, ... anatómiai készítményekre, a könyvnyomtató hengerek készítésére,


a legjobb enyvet, a zselatint pedig a fotografálásnál (krómenyv), a kelmefestészetben,


a főzésnél, meg a gyógyászatban alkalmazzák.


Vagyis azselatin= alegfinomabb enyv.

Magyarul a jó kocsonya.

2012. febr. 11. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
akkor a zselatinban van, na és a pudingban van?
2012. febr. 11. 15:14
 8/8 anonim ***** válasza:
A puddingban nincs sem enyv, se zselatin, hanem közönséges keményitö ételfestekkel meg aromákkal keverve. A keményitöt ha vizzel elkevered és felforralod, az is kocsonyás állagú és szinü lesz.
2012. febr. 11. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!