McDonald's -os sultkrumpli, hogy keszul? Ne gyertek olyanokkal hogy olajban sul meg satobbi. Azert kerdem mert kulonleges ize van?
Különféle adalékanyagokkal, állományjavítókkal és ízfokozókkal, no meg rengeteg sóval (mint fő ízfokozó).
Felesleges kísérletezni, otthon ezt nem lehet előállítani, ehhez szinte vegyipari laboratórium kell.
Harmadik: ezek szerint ti hámozzátok és szeletelitek a krumplit?
Csak mert én mindig úgy képzeltem, hogy a már előkészített krumplit csinálják meg helyben, akkor viszont helyben persze hogy nem kell rátenni semmit.
A burgonyájukban semmi adalék nincs.
Tudom, mert ismertem olyat aki,a nekik termesztett burgonyával melózott.
Csak az MD-nek termelték, és úgy vigyáztak rá mint az aranyra.
pl.Olyan földbe ültetik,amit a géppel előzőleg átszitáltak, hogy még egy pici kavics sem legyen benne,nehogy megnyomja a burgit.
Azt halottam hogy az olaj valami speckó keverék.
Pálmaolaj meg mittudoménmi keveréke.
Szerintem a burgonya fajtája, meg a sütés(olaj) lehet a titka.
Üdv.
Múltkor, mikor meglátogattuk anyukámat, vett a madaras teszkóban mirelit hasábkrumplit. Nem tudom, milyen márkájút, de kb. a legolcsóbb lehetett. Kisütötte sima olajban, lecsepegtette. Na, annak színe, állaga, mérete, íze teljesen olyan volt, mint a mekis krumpli. Mindannyian csak néztünk nagyokat, hogy milyen megdöbbentő a hasonlóság.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem hiszem, hogy bármi extra lenne a mekis krumpliban. Sima mirelit, mint bármi más, csak meg kell találni az "igazit", hiszen nagy különbségek vannak ezek közt is.
Egyesek már mindenbe csillogó-villogó és egyben alattomos vegyszereket látnak, amibe BIZTOS mindenki bele fog halni. Kedvencem az volt, mikor valaki azt terjesztette, hogy a Hohes C-ben a narancsdarabok nem is narancsból vannak, hanem műanyagból... No comment.
Ízfokozókról meg csak annyit, hogy az vesse az ilyen gyorskajákra az első követ, aki nem használ minden főztjéhez vegetát.. Mert AZ bizony tömény ízfokozó.
Én nem azt mondom, hogy a gyorskaják egészségesek, de kérdem én, a rántott hús, töltött káposzta és a kockából készült "húsleves" talán az?
Nem akarok semmi mellett, vagy ellen kampányolni, de egy mekit, vagy KFC-t, vagy bármi egyebet szerintem havonta 1-2szer mindenki nyugodtan megehet. Nem lesz rákos tőle és nem is ettől hízik 120 kilósra.
Na, most aztán jól eltértem a témától! :D
Először is, mekiben dolgozom. :)
A krumpli mirelitként érkezik, és krumpliból van. Van egy speciális burgonyafajta (nem jut eszembe a neve, pedig tudnom kellene...), nagyra növő, sárga krumpli, amit tényleg külön a McDonald's számára termesztenek, azt egyszerűen csak meghámozzák, "felcsíkozzák", blansírozzák és mélyhűtik. Ennyi. Az olaj pálmaolaj keverék, abban sütjük, 163 fokon, 3 percig, aztán lecsepegtetjük, sózzuk. Nem tudom, ebben hol a titok, de valahol biztos, mert tényleg sajátos íze van. :)
OFF:
Az ízfokozókról annyit, hogy a McDonald's cég valami szerződés szerint nem használhat nátrium-glutamátot, csak természetes fűszereket. Sőt, a hús is 100% hús, pl. a csirkefalatok 100% csirkemellből vannak, csak épp össze van darálva a hús, és megformázzák. Nem a mekit akarom védeni (én sem eszek ott, ha nem muszáj), de messze nem olyan veszélyes, mint sokan mondják. Ugyanúgy vonatkoznak rá az élelmiszerbiztonsági- meg HACCP-előírások, mint bármelyik másik étteremre. Ha az ember normálisan étkezik, nem lesz semmi baja havi néhány alkalomtól. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!