Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Lisztérzékenység kiszűrésére...

Lisztérzékenység kiszűrésére szolgáló tesztet (Biocard Celiac Disease) használt már valaki? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Mennyire biztos a teszt? Abba kell előtte hagyni a glutén mentes diétát? Ha igen mennyivel? Sajnos sem háziorvos sem pedig a patikus nem tudott biztosat mondani. 4 ezerért pedig sok a teszt, hogy csak próbálgassam. köszi

2012. jan. 25. 08:59
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem kell abbahagyni a glutén evést, mivel pont ez a lényeg.

Egyszer vettem ilyen tesztet nagyon bonyolult használni, a tűvel nem tudtam megszúrni magam rendesen, nem tudtam elég vért nyerni az ujjamból, kétféle löttyöt is rá kell cseppenetni, és még valamit. Na a lényeg, hogy nekem nem sikerült megcsinálni.

2012. jan. 25. 09:48
 2/2 anonim válasza:
Gondolom elég későn válaszolok, de hátha valakinek még segít. A teszt 97,3% pontossággal méri a lisztérzékenységet, azaz a transzglutamináz- ellenes IgA antitestek kimutatása-. Glutenmentes diéta mellett a coeliakiára jellemző IgA ellenanyagok szintje csökken, és körülbelül 6 hónap elteltével már nem mutathatók ki a vérből. Ezért a vizsgálat negatív eredményt adhat, ha Ön már glutenmentes diétát folytat. Ennélfogva a Biocard Celiac Disease teszt alkalmas a diéta hatásának ellenőrzésére is. Ez azért fontos, hogy aki valóban lisztérzékeny, az ellenőrizhesse, hogy valóban NEM jut a szervezetbe semmilyen Glutén!!!- mert lehet ez nem mutat tüneteket, de hosszú távon romboló és veszélyes hatása van! szóval a tesztet érdemes megcsinálni, de feltétlen konzultálni kell orvossal is!
2012. ápr. 3. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!