Hogyan tudok házilag salátákhoz finom öntetet csinálni?
Én ezeket szoktam:
Van a sima cukor, ecet, víz (ubisali, vagy vegyes: ubi, pari, parika, hagyma, esetleg retek)
Görögsalinál csak a hagymát sózom, ráöntöm az olajbogyó levét, plusz oregano, rozmaring, és a fetasajt leve
Fokhagymás öntet: joghurtba reszelek én elég sok fokhagymát, pici fehérbors, és ha sóztad a zöldséget, akkor az öntetbe nem kell só.
Ugyanezt lehet fokhagyma helyett kaporral, de én azt nem szeretem.
Zöldfűszeres: joghurtba snidling (vagy újhagyma zöldje), petrezselyem, esetleg pici fokhagyma
Joghurtba ketchup (csak enyhén rózsaszín legyen tőle), fehérbors (ezt olyan salira szoktam, amiben van reszelt sárgarépa)
Persze joghurt helyett használhatsz kefírt is, vagy vegyesen.
Jó főzőcskézést! :o)
Zöldségféle lehet: uborka,paradicsom,paprika esetleg hagyma,saláta.
erre az öntet: tejfölhöz keverj reszelt fokhagymát,ételízesítőt,és apróra vágott friss kaprot!
Nálam bevált!
Nekem ez nagyon bejön: Natúr joghurt+petrezselyem-nem muszáj, és a legjobb metélőhagyma!!
Nem lesz csípős és finom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!