10 ezer Ft két embernek szerintetek meddig elég kajára?
Minden ötletet szívesen fogadok:) !!!!uh írj légyszi!
Köszi az eddigi válaszokat!!
2hét.
Piacon vásároljatok hús. és zöldség féléket.
A piacon olcson kaptok, szárnyas alkatrészeket, pulyka,csirke, kacsa liba , sziv, máj, zuza, nyak szárny, estleg csirke comb. Darált húst is kapsz olcson.
Zöldségféléket is ott érdemes venni.
2 napra probálj meg főzni .
rakott krumpli
tarhonyás hús -pulyka nyakból
resztelt máj
palacsinta- lehet vizes tej nélkül
zöldségkrémleves- ehez jó a fagyasztott francia saláta alap 1kg szokott 400 ft körül lenni .Ha felét csinálod meg a másik feléböl csinálhatsz párolt zöldséget valamilyen húshoz
Tárkonyos csirke ragú leves
krumplis tészta
lekváros gombóc
bolognai- egyszer kilhet birni sajt nélkül
vagy stefánia krumpli főzelékel
Ilyekor ha nagyon kevés pénzem van kajára az azt ami rendelkezésre áll akkor megfelezem az összeget és 1 felén húst veszek a másikon,pedig száraz árut .liszt, tészta, rizs cukor, 1-2 doboz tej . Ezek alap dolgokj ha 1 kg -at veszel belőle az elég. a krumpliból vegyél 4-5 kg .
13:50es vagyok.Tészta,krumpli,hagyma,olaj,répa,tej,és kb tíz tojás,és fűszerek legyen otthon.
Nekünk a mai vacsoránk a következő lesz: Egy csomag tésztát kifőzök,és csinálok egy házi sajtmártást (sajt nélkül) házilag.Úgy készítem,hogy 3-4 ek lisztet kikeverek kb fél liter tejjel,ebbe rakok egy kis darab margarint,félreteszem,felütök egy tojást,felverem villával,beleöntöm a tejes-lisztes lötyibe,és lassú tűzre felrakom,folyamatosan keverem,só,bors,fűszerek (én csak bazsalikomot teszek bele,+egy pici fokhagymát nyomok bele ha van itthon) ízlés szerint.Besűrűsödik,forralom kb egy percig és kész is.Egyik kedvencünk,ráadásul tényleg olcsó.
Ha van krumplim csinálok egy nagy adag paprikás krumplit,és ha másnapra marad akkor főzök ki tésztát hozzá,összekeverem és kész a krumplistészta.Ha van tejfölöm csinálok valamilyen főzeléket abból a zöldségből ami épp a kezembe akad.A hó végén sokszor eszünk pirítóst.Spórolunk a kenyérrel.Szoktam tojáspörit,és tojás fasírtot is csinálni,nagy adag rizses húst,(csirke aprólékból-tudom nem a legjobb,de lealább van mit ennünk) Sütni szoktam lángost is sütni,(az én receptem szerint,beírom,ha kell),általában csak tejföllel és fokhagymával esszük.Jó ilyenkor nagyfazék rántásos leveseket készíteni (bab,káposzta stb),ezt egy-két szelet kenyérrel és kész a vacsi.Nagyjából ennyi jutott eszembe,de ha még vmi beugrik,akkor megírom.
húsleves(farhát, nyakak, csontok, tészta, pár répa, esetlge borsó vagy krumpli hogy tartalmasabb legyen) utána hagymáskrumpli fasírttal
másnap főtt krumpli levéből tojásleves vagy köménymagos leves, fasírozott darálthúsból a maradék rakottkáposzta-a káposzta olcsó
maradék leves+káposztástészta (előző napi maradék fél fej káposzta)
paradicsomleves, rizseshús
főtt krumpli+paradicsommártás+hósgombóc (maradék rizs és hús)
paprikáskrumpli, palacsinta
lencseleves kolbásszal-maradék paprikáskrumpliból kolbász avgy szalámi,virsli nudli
zöldbabfőzelék sült virslivel, fánk
sárgaborsókrémleves virslivel, sajtos-tejfölös lángos
krumplileves virslivel, tejfölösen, tejberizs
májgombócleves, grízes tészta előző napi maradék fénk/palacsinta/nudli lekvárral
paradicsomoskáposzta rántott párizsi,sajtosperec
maradék párizsi, sajt, egy kis kolbász, maradék ppüré-pizza
Kár hogy nem lehet tripla zöld kezet adni!!!
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A TIPPEKET, AZ ÖSSZEÁLLÍTOTT MENÜKET!!!!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!