Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Melyek a teljes kiőrlésű...

Melyek a teljes kiőrlésű kenyerek?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy pl a rozskenyér is az? Mert egyik kenyérre sincs ráírva a boltban, ahová járok, hogy teljes kiőrlésű. Van mindenféle: rozskenyér, bajor rozskenyér, korland kenyér, barna kenyér stb...de honnan tudom ezek közül melyik teljes kiőrlésű?
2012. jan. 16. 19:15
 1/5 anonim ***** válasza:

Csak azok azok, aminek a zacskóján, vagy a címkéjén az összetevőknél az áll, hogy teljes kiőrlésű.

A legtöbb kamu, csak azok nem amikre rá van így írva.


Én pl. Ceres Tönkölybúza kenyeret szoktam venni, ez 350 gr, zacskós, és az áll rajta, hogy csak teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztből van.


De én inkább már itthon szoktam csinálni, ha kell, szívesen leírom neked a receptemet!:)

2012. jan. 16. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
akkor azt megköszönném :)
2012. jan. 16. 19:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Kenyérsütő forma(30 x 7 x 11 cm-es)


45-50 dkg liszt(én 20 dkg telj. kiőrl. búzalisztet+ 25-30 dkg telj.kiőrl. tönkölybúza lisztet, vagy zabpehelylisztet, vagy ezt is felesbe még, hogy mind2 legyen benne)

6-8 dkg főtt, áttört burgonya

1 csomag Tecso-s 'Yeast' porélesztő

1/2 cs. sütőpor

1 csapott e.k. sikér(bioboltban kapható)

1 dl langyos tej/vagy 2 e.k. kefír/tejföl

2 dl víz

1 k.k só


Kézimixer dagasztóspirállal,


1. Nagy tálban elkevered a 'por-anyagokat'; hozzáadod a tört burgonyát és azzal is elkevered;

2. Utána hozzáadod a közepére a tejet/kefírt/tejfölt, körbelocsolod a víz felével és elkezded összedagasztani a géppel, ha már kezd összeállni utána mindig locsolsz hozzá egy kis vizet a maradékból.

Jó szuszogós, könnyű tésztát kell hogy kapj, ami elválik teljesen a tál falától.(ez olyan 10 perc nekem)

3. Letakarva, meghintve pici liszttel 30-40 percet langyos-meleg helyen keleszted.(amíg a duplájára nem nő).

Sütőpapírral béleled a formát.

4. Ha megkelt, kicsit átkevered(lehet kanállal), majd átöntöd a sütőpapírral béleled a formába, meglocsolod kis langyos vízzel, majd újrakeleszted egy 20 percet melegebb helyen.

Ha szépen megpúposodott:

5. 3-4-es fokozaton 40-45 percig sütöd.


Nekem olyan 18-20 szelet szokott lenni belőle.


Más liszttel is próbálhatod, pl.a telj. kiőrl. rozsliszt kicsit kesernyésebb, és tömörebb(én azt nem szeretem), de mindenképpen adjál hozzá a készítendő adaghoz min. 30 %-ban telj. kiőrl. búzalisztet is.

2012. jan. 16. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ki fogom próbálni! Még annyi,hogy ezt a Ceres tönkölybúza kenyeret hol lehet kapni? Még nem találkoztam vele:)
2012. jan. 16. 19:56
 5/5 anonim ***** válasza:
A 'Ceres' a gyártója, van többfajta kenyere is, de ez az egyedüli, amiben nincsen búza finom liszt; olyan kisebb zacskókban vannak, ált. 350 gr-osak; kenyeres pultoknál találsz, én vettem már Tesco-ban, Reál-ban, Spar-ban is!:)
2012. jan. 16. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!