Mit kell csinálni a fagyasztott hallal, hogy ha kirántom, vagy sütöm, ne legyen vizes ízű, meg ne engedje a levet?
Kezdő konyhamókus vagyok, ma pl vettem fagyasztott halat, megsütöttem lisztes-paprikás bundában, de tiszta vizes az egész és íztelen így.
SEgítene valaki? :( A mirelit zöldségekkel ugyanez a szitu.
18/L
A halat enged ki ,majd ha kiengedett akkor fokhagymás tejbe áztasd be 1-2 órára. Majd a fokhagymás tejet öntsd
le róla,és hal szeleteket,papír törlövel töröld szárazra..
Só ,bor aztán panirozhatod...
Én vasárnap sütöttem hekk halfilét, kivettem a mélyhűtőből, lemostam hideg vízzel, majd jól besóztam mindkét oldalát és fűszeres tejbe tettem pár órára a hűtőbe, (nem mályhűtő részbe) utána jól lecsöpögtettem és jött a paprikás liszt, tojás és házi prézli, nem túl forró olajba tettem, fedő nélkül, mert attól is plötty lesz, közepes tűzön sütöttem mindkét oldalát, nagyon finom lett és nem volt vizes.
Talán fagyottan paníroztad és sütötted, mert attól is lehet, és a halra jó sok só kell, amiben áll pár órát és akkor nem íztelen.
Köszi, eddig én csak azt csináltam, hogy kiengedtem, megsütöttem, de sz_r íze meg állaga volt. Vizes, pedig teljesen kiengedett.
Köszi az ötletet.
Én nem az ízesítésre gondoltam. Hanem hogy előtte besózzátok majd lemossátok és úgy jöhet az ízesítés.
Besózva hagyjátok állni arra gondoltam. Én nem szoktam.
Gondolom, hogy kiadja a vizet.
Én besózom, majd paprikás-lisztben megforgatom és kisütöm. Általában így készítem vagy rántva néha.
Én nem tudom, hogy mit tud eza kis fokhagymás tej, de hogy isteni az biztos. Örök hálám!!
Az ilyen házitündéreket imádom, akik mindig segítenek és adnak új ötletet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!