Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen egészséges ételke...

Milyen egészséges ételke vannak? (Amit könnyű elkészíteni) És nem is hízol tőle.

Figyelt kérdés
2012. jan. 7. 22:18
 1/6 anonim ***** válasza:

hát semmitől se hízol el ha kevesett eszel belőle, szóval ha egy nap megeszel csak 1 tábla csokit akkor se hízol el, csak kérdés hogy egészséges e

különféle saláték, különféle sovány husik(sertés, marha, puylka, csirke, máj, halak) elkészítve zöldségpürével/zöldségekkel töltve stb

tojás, főtt rizs, főtt krumpli, zabkása tejtermékekkel, rakottzöldségek, töltött zöldségek, párolt zöldségek, zöldséglevesek, zöldségkrémlevesek, tojásleves, lecsó, töltött paprika, főzelékek, túróval töltött husok,

2012. jan. 7. 22:28
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2012. jan. 7. 23:46
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát azért az első arra tette a hangsúlyt hogy mindenből ehetsz csak keveset. A zsíros ételeket kerüld. Oliva olajat használj! Salátákra mindíg tegyél egy evőkanál olivaolajat. Nagyon egészséges. Ha nem diétán van a hangsúly akkor húsokból is bármit megehetsz csak ne liternyi zsiradékban süsd hanem kis olivaolajban vagy roston, de a legjobb ha párolod, mert ott még a sütéskor keletkezett anyagok sem rongálják (habár elenyésző mértékben) az egészségedet. Kerüld a túlzott szénhidrátbevitelt (bele tartozik a CUKOR), szóval nem mindíg rizst, krumplit falni, a kenyeret szerintem teljesen hagyd ki, mert egy nagy szar az egész ahogy van, és a túlzott cukorbevitelt is kerüld.
2012. jan. 8. 10:09
 4/6 A kérdező kommentje:
Rendben köszi :)
2012. jan. 8. 20:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Én sütőzacskóban szoktam sütni a husikat és a halat, mert úgy zsiradék nélkül el lehet készíteni, meg hát mellesleg nem kell utána mosogatni :) Mellé zacskós barna rizst és párolt zöldséget eszem olívaolajjal és fűszerekkel megbolondítva.

Ez a 3 így abszolút egészséges, nagyon-nagyon finom és tök változatos is lehet, mert a húst és a zöldséget is lehet variálni (persze nem kell minden nap ilyet enni).

De pl. a pörkölt nagyon finom lesz csirkemell filéből, kis olajjal elkészítve is, bár tudom, hogy ez az átlag magyar emberek számára elképzelhetetlen.

A főzelékeket is el lehet úgy készíteni, hogy nem kell rá fél kg liszt és 1 doboz tejföl.

2012. jan. 10. 11:52
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2012. jan. 10. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!