Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Igaz hogy a virslibe madártoll...

Igaz hogy a virslibe madártollat is belesütnek?

Figyelt kérdés
2x hallottam már

2012. jan. 4. 15:48
1 2
 1/12 anonim válasza:
76%
Csontot, bőrt, mindent!
2012. jan. 4. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
76%
Azért a tollát csak nem... mondjuk én meg sem eszem a baromfi virslit és párizsit. Halott színű, íztelen nekem mindegyik.
2012. jan. 4. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:

IGEN ,de csak, a baromfiba. A sertésbe csak, disznó szört.

Viccet félre téve bármi előfordulhat amilyenek a készen kapható virslik. Az olcsó között is van amit a kutyának se adnék,és drága minőségi sem mindig minőségi. Nálunk ez szilveszterkor bebizonyosodott. Olyan érzésem volt minha szilvesztere dirket minden gyártó rossz minőséget csinálna . Úgyis megveszik. Cél a tömeg termelés. 1300 ft -os virsli úgyan olyan rossz volt mint 800 ft -os. Jővőre nem lesz virsli,háztol veszek kolbászt,és hurkát...

2012. jan. 4. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
Igen , meg a hamburger húsába is raknak emberi húst.Nem kell minden hülyeséget elhinni.Az igaz hogy a tollnak a tokja belekerülhet.Én csak pulyka , csirke virslit eszek meg sertést , marhát semmiképpen.A legfinomabb szerintem a füstli.
2012. jan. 4. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

Persze. Nem véletlen, hogy akik már látták hogyan készül a virsli, párizsi, stb., nem eszik meg többé. Én még nem láttam, így eszem :-)

A múltkor csak elkezdtem olvasni, hogy a libamájkrémnek mik az összetevői, ment is a kukába!

A gyártók mindig is ki fogják használni a pépesítés adta lehetőségeket. Valahova pedig el kell tüntetni a vágóhídi hulladékokat is. Ill. nem hagyják, hogy kárba vesszen, amikor abból is pénzt termelhetnek!

2012. jan. 4. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
A virlsi/párizsi úgy készül, hogy minden hulladékot(belsőséget, bőrt, hús nyesedéket)beletesznek egy nagy darálóba, ami egész éjszaka megy, és valóban, mindent bedarál...ha patkány esik bele, akkor azt is...jól felvizezik, fűszerezik, és eladják.
2012. jan. 4. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

KÚÚÚÚL!!!

Mától csak virslit eszek párizsival, meg májkrémmel!

2012. jan. 4. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Azért erről sok hülyeség kering a neten.

A következő kommentet egy hasonló szintű cikk alatt találtam, szerintem abban több az igazság:


"nigel 2009.04.14. 18:23:53


Húúú! Jó sok sületlenséget olvastam az elmúlt pár percben. A párizsi és a virsli ugyanazon termékcsoportba tartozik, (Vörösáruk csoportja) csak átmérőjükben, burkolóanyaguk fajtájában és fűszerezésükben különböznek egymástól. Ha valaki tényleg kíváncsi, hogy mi van a 300 Ft os párizsiban, illetve virsliben, annak most leírom:


Összetevők: ínpép, bőrkepép, szójafehérje izolátum, szeparátorhús, foszfátkészítmény, Na-nitrites sókeverék, és természetesen jó sok víz.


A szójafehérje alkalmazásának a célja kettős: Egyrészt megköti a hozzáadott zsírt illetve vizet, így kialakítva a vörösárú állományát. Másrészt a nagyon magas fehérje tartalma miatt elősegíti, hogy a termék megfeleljen az Élelmiszerkönyv által támasztott minőségi követelményeknek Pl: fehérje tart min. 10% (m/m). A bőrkepépet is a fent említett okok miatt adagolják a péphez, mivel a bőrkepép kötőszöveti fehérje tartalma magas. A vörösáruk megengedett víztartalma viszonylag magas (71 % (m/m). Emiatt alkalmaznak szójafehérjét és foszfátkészítményeket, hogy a hozzáadott víz a hőkezelés után se váljon ki a termékből. Marha bőrt és tehéntőgyet nem alkalmaznak a gyártás során , mert a marhákról vágás után a bőrt egyben lefejtik (mint ahogy a mellékelt képen is látható) A tehéntőgyet meg szigorú szabályok szerint külön veszélyes hulladék gyűjtőbe helyezik és megsemmisítik. A


Természetesen lehet olyan vörösárut is kapni a magyar piacon, ami tényleg húspépből (elsősorban marhahús, másodsorban sertés) készült, de azoknak az ára kb. 1000 Ft/kg nál kezdődik. A baromfiból készült vörösárukat viszont nem ajánlom senkinek."

2012. jan. 4. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

Hú többet páriszit se eszek virslit se ettem már 1 hónapja:D max valami sonkát meg házidolgokat(bio).

Most hogy mondod vmi ilyet énis hallottam:"ha patkány esik bele, akkor azt is"

2012. jan. 4. 20:48
 10/12 anonim ***** válasza:
Én tudom hogy készül, de szeretem enni. :)
2012. jan. 4. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!