Hogyan tudnám a máj ízét tompítani?
Az íze miatt utálom a májat. De úgy tűnik, egészséges lenne kicsit többet ennem belőle. Tudna valaki trükköt arra, hogy hogyan nyomhatnám el, vagy legalábbis tompíthatnám az ízét?
Az eddigi legjobb eredményem:
Sertésmáj rántva. Előtte nagyon sokszor (legalább tucatnyiszor) kimosva vízzel, majd fokhagymaporos tejben pácolva 3-4 órát. Az eredmény, hogy a májíz elérte a csirkemáj szintjét. De nekem még ez is sok volt.
fokhagymás majorannás tejbe áztatva 1 éjszakát.
Ha nem szereted a máj izét akkor,a kevésbé karekteres májakkal probálkoz. csirke, pulyka, vagy pecsenye kacsa- liba máj.
Marhát ,sertést borjut nem ajánlom.
probálj meg pástétomot csinálni ,hátha igy izleni fog...
ne szenvedj vele, ha nem szereted:) a májnak máj íze marad, akármit csinálsz vele.
kitűnő szaftokat lehet köré keríteni, de attól, ha beleharapsz, még máj íze lesz.
Próbálkozhatsz májkrémmel is. Keverj hozzá mustárt, egy kis tejfölt vagy margarint, rakj bele majorannát, fokhagymát. Pástétomként használd.
Kend meg vele a kenyeret, reszelj rá sajtot és melegszendvicsként edd. Ha megszokod, akkor jöhet valami töményebb máj is.
De magad is készítheted, ha lesütöd a májat hagymán, bazsalikommal, majorannál, és leturmixolod, majd a fentiek alapján tuningolod. Elég hozzá kevés máj, ha csak ismerkedni akarsz vele.
Ha nem megy, akkor ne erőltesd, megundorodni nem kell tőle.
#6
A boltokban kapható májkrémekkel nincs semmi bajom (csak hát azok májtartalma ugye … :)).
De azért ez egy járható útnak tünik. Megpróbálok kísérletezni vele, a Te receptedet használva alapul.
Köszi!
Gyerekek a máj, májízű, a fogkrém meg mentolos.
Ha az ÍZE nem jön be, ne erőltesd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!