Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám a máj ízét...

Hogyan tudnám a máj ízét tompítani?

Figyelt kérdés

Az íze miatt utálom a májat. De úgy tűnik, egészséges lenne kicsit többet ennem belőle. Tudna valaki trükköt arra, hogy hogyan nyomhatnám el, vagy legalábbis tompíthatnám az ízét?

Az eddigi legjobb eredményem:

Sertésmáj rántva. Előtte nagyon sokszor (legalább tucatnyiszor) kimosva vízzel, majd fokhagymaporos tejben pácolva 3-4 órát. Az eredmény, hogy a májíz elérte a csirkemáj szintjét. De nekem még ez is sok volt.


2012. jan. 3. 12:41
 1/10 anonim ***** válasza:

fokhagymás majorannás tejbe áztatva 1 éjszakát.

Ha nem szereted a máj izét akkor,a kevésbé karekteres májakkal probálkoz. csirke, pulyka, vagy pecsenye kacsa- liba máj.

Marhát ,sertést borjut nem ajánlom.

probálj meg pástétomot csinálni ,hátha igy izleni fog...

2012. jan. 3. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

ne szenvedj vele, ha nem szereted:) a májnak máj íze marad, akármit csinálsz vele.

kitűnő szaftokat lehet köré keríteni, de attól, ha beleharapsz, még máj íze lesz.

2012. jan. 3. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a válaszokat. Azt hiszem csak az marad, hogy nem eszem továbbra sem májat.
2012. jan. 3. 12:53
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha főzös, akkor tompul az íze, nem mellesleg puhább is lesz. Májleves receptet találsz neten.
2012. jan. 3. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
van 1 ötletem. megsütöd vagy bármit csinálsz a májjal és befogod az orrod amekkorát csak tudsz betömsz lenyeled(közben az orrod befogod) és gyorsan ráiszol valami üdítőt bármit ami elnyomja majd az ízét miután elengeded az orrod. ha jól befogod az orrod 100% h nem érzel semmi ízt. mondjuk nem hiszem hogy sok kedvem lenne így enni maximum ha muszáj lenne megennem valamit amit utálok.
2012. jan. 3. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Próbálkozhatsz májkrémmel is. Keverj hozzá mustárt, egy kis tejfölt vagy margarint, rakj bele majorannát, fokhagymát. Pástétomként használd.

Kend meg vele a kenyeret, reszelj rá sajtot és melegszendvicsként edd. Ha megszokod, akkor jöhet valami töményebb máj is.


De magad is készítheted, ha lesütöd a májat hagymán, bazsalikommal, majorannál, és leturmixolod, majd a fentiek alapján tuningolod. Elég hozzá kevés máj, ha csak ismerkedni akarsz vele.

Ha nem megy, akkor ne erőltesd, megundorodni nem kell tőle.

2012. jan. 3. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

#6

A boltokban kapható májkrémekkel nincs semmi bajom (csak hát azok májtartalma ugye … :)).

De azért ez egy járható útnak tünik. Megpróbálok kísérletezni vele, a Te receptedet használva alapul.

Köszi!

2012. jan. 3. 13:44
 8/10 Salx Narval ***** válasza:
Én a frissen sült forró májra, citromot csepegtetek.Azt nem tudom, hogy ez neked segít e valamit, de számomra ez kiváló ízt ad, minden sült és rántott májnak.Egy próbát megér, bár ha nem szereted az ízét, nem hinném, hogy ez áttörést hoz.:D
2012. jan. 3. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 doboszoli ***** válasza:

Gyerekek a máj, májízű, a fogkrém meg mentolos.

Ha az ÍZE nem jön be, ne erőltesd!

2012. jan. 3. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Az ok hogy májízű, de mint mondtam, az enyhe májíz még el is megy, a kérdés az volt, hogy lehet-e ezt az ízt tompítani, elnyomni, mérsékelni.
2012. jan. 3. 17:44

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!