Milyen húsiból csináljak hús levest?
A csirkének bármely részét belerakhatod, mondjuk ha bolti csirke, akkor a combját nem célszerű, hiszen utána már mást nem tudsz vele kezdeni, mint benne hagyod azt is. (Gyorsan kifő az íze, utána akár rántva, sütve ízetlen lesz)
Egyébként a legfinomabb húsleves vagy az eléggé idős (1 éves) tyúkból főzött leves, vagy a marhahúsból főzött levesnek van finom íze.
Ha csirkét csinálsz akkor combot,szárnyat,far-hátat,nyakat is tehetsz bele..
Pulyka ,vagy liba, aprólékot is vehetsz.nyak,far -hát.
én csirkemell csontját, szárnyát, combját, nyakát, szvet, zuzát szoktam beletenni
vagy kacsafarhátból, libából főzöm
A húsleves akkor a legfinomabb, ha legalább 3 féle húsból készül. Pl: pulyka-liba-kacsanyak és hozzá még sertéscsont.
Szoktam még darálthúsból is csinálni húslevest.
Legjobb a setés-marha mix.
Nem sok kell bele kb 20 dkg 4 főre.
A zöldségeket/ borsót is/ apró kockára vágom és a darálthússal felteszem főni. Ha kész akkor beleteszem a tésztát is./csiga/
Nálam a kaparós tyúkot, meg a marhát nem űbereli semmi, de a fent leírtak közül bármelyikből főzhető (valamilyen) húsleves.
Egy válaszra egy megjegyzés: "tyúk, vagy csirke, mindegy"!
Hmmm!
Mi az étterembe úgy főztük hogy benne volt egy egész csireke és egy karaj csont.
Én itthon vagy velős csontból vagy csülökből főzöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!