McDonalds-ban hogy csinálják azt a nagyon fincsi sültkrumplit?
French Fries:
Potatoes, vegetable oil (canola oil, hydrogenated soybean oil, natural beef flavor [wheat and milk derivatives]*), citric acid (preservative), dextrose, sodium acid pyrophosphate (maintain color), salt. Prepared in vegetable oil ((may contain one of the following: Canola oil, corn oil, soybean oil, hydrogenated soybean oil with TBHQ and citric acid added to preserve freshness), dimethylpolysiloxane added as an antifoaming agent). *
CONTAINS: WHEAT AND MILK (Natural beef flavor contains hydrolyzed wheat and hydrolyzed milk as starting ingredients).
Szóval a különféle zsíradékokon kívül van benne citromsav, szőlőcukor és "természetes marhahús aroma", ami lisztet és tejet tartalmaz na és mit még??? Az titok.
Ez a magyar hivatalos recept.
A McDonald's® Híres Zsírban Sült Hasábburgonyája
Különleges Eszközök
Olajsütő
Hasábburgonya Szeletelő
(vagy türelem a krumpli szeleteléshez)
Hozzávalók:
2 nagy Idahoi vörösesbarna burgonya
1/4 csésze cukor
2 evőkanál kukoricaszirup
(Ételadalék: izocukor– „HFCS–High Fruitos Corn Sirup” magas fruktóz tartalmú kukoricaszirup. Ha boltban nem kapható kukoricaszirup: 1 csészényihez, használj 1 1/4 csésze kristálycukrot, és 1/4 csésze folyadékot (használd a receptben kért folyadékot).
1½-2 csésze forró víz
6 csésze Crisco® főzőmargarin „Crisco® shortening”
1/4 csésze marhahúszsír (vagy tedd félre a zsírt a korábban sült hamburgerekről)
só
A hasábburgonya előkészítése
Hámozd meg a krumplikat. Egy nagy keverőedényben vegyíts cukrot, kukoricaszirupot és forró vizet. Győződj meg róla, hogy a cukor elolvadt. Hasábburgonya szeletelőt használva, vágd fel a meghámozott krumplikat szalmakrumplivá. A burgonyahasáboknak 1/4 * 1/4 hüvelyk vastagnak kell lennie, és kb. 4 – 6 hüvelyk hosszúnak. (Késsel is el lehet készíteni, de nagyon sok vele a munka) Helyezd a szalmakrumplit a cukros-vizes edénybe, és tedd hűtőbe. Hagyd ázni kb. 30 percet.
Amíg átitatódnak, rakd a főzőmargarint az olajsütőbe. Tekerd fel a hőmérsékletet „Maximumra”. A főzőmargarinnak nagyon sok idő kell, hogy előmelegedjen. Végül is cseppfolyóssá fog válni. Miután felolvadt és legalább 375 °C –os, szárítsd meg a krumplikat és öntsd őket az olajsütőbe (légy óvatos, rendkívül forró lesz).
1 - 1½ perc után, vedd ki a krumplit a sütőből és rakd egy szalvétával/ papírtörlővel bélelt tálba, tányérra. Majd hagyd hűlni 8, 10 percet a hűtőszekrényben.
Mialatt hűlnek, add a zsírt vagy a marhahús pecsenyezsírt a forró főzőmargarinhoz. Újra tekerd a hőfokot maximumra. Kavard a zsírt, amíg beleolvad az olajba. Egybe fog olvadni a kettő.
Miután az olajsütő újramelegedett 375 °C – 400 °C -ra, tedd bele a krumplit és süsd újra. Ez alkalommal 5–7 percig, míg arany-barnák nem lesznek. Aztán vedd ki és tedd őket egy nagy edénybe.
http://www.youtube.com/watch?v=on6BSfHlK_w&feature=related
bàr nem magyarul van, de egy értelmü szerintem!
Ja és nem tudom hogy csinàljàk, de màr nem is akarom! :)
Sziasztok!
Valamikor a '90-es években ott dolgoztam.A krumpli krumpliból van és bábolnai volt a beszállítónk.Fagyottan dobtuk a növényi alapanyagú olajba,pontos ideig kellett sütni(hogy mennyi volt már nem emlékszem),kivettük ,gyors lecsepegtetés,sózás és max. 7 percig eladható ezután.Ami nem kelt el ment a selejtebe,hogy a minőségre ne lehessen panasz...
Én tudok pontosan ugyanolyat, mint amilyen a mekis.
Nem árulom el a titkot :D könyvet akarok írni, majd abban benne lesz ... egyszer...
Simán meg lehet csinálni, csak nem mindegy milyen krumplit veszel és hozzá kell tenni valamit még és az is fontos, hogy mikor teszed hozzá.
Amúgy a mekis krumpli pedig igazi, én bizonyítani is tudom. Vagyis amikor én ettem ott akkor mindig az volt. De biztos tudták, hogy megyek ezért direkt átszaladtak a közértbe nekem rendesért, hogy ne a masszát hozzák ki elém...
Különben nekem sem sikerül mindig jóra a krumpli, de ha megfelelő minőséget veszek és jól sikerül kisütni az olajban olyan lesz. Csak próbálkozni kell és semmi olyan hozzávaló nem kell amiért külföldre kéne menni, mert nem lehet kapni. Ki kell kisérletezgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!