Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az normális, ha valaki nem...

Az normális, ha valaki nem akar soha alcohol tartalmú italt inni?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm, aki makacsul hisz abban, hogy nem egészséges.
2011. dec. 8. 09:29
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
55%

Én nem akartam senkit sem lenézni, netán sértegetni. Csak azt akartam elkerülni, hogy mindenféle hülyének tituláljanak azért, mert nő létemre szeretem az alkoholt, főleg a pezsgőt, és igen, az ízéért.

A híres borászok is szeretik a bort, s igen, az ízéért..

de ez még nem jelenti azt, hogy aki iszik, az máglyára való.

Demográfiai szempontból valóban, nagyobb a valószínűsége annak, hogy a társadalmi hierarchia alsóbb szintjén helyezkedő népcsoportok jobban ki tudnak rúgni a hámból, míg azok az emberek akik elismerést kiváltó életvitelt folytatnak, és ezáltal a barátaik is színvonalas szórakozásra vágynak tudnak szépen, kultúráltan fogyasztani alkoholt.

Probléma???

2011. dec. 8. 10:12
 12/25 anonim ***** válasza:

Miért ne lenne normális? Ő dolga...én meg az édességet nem szeretem.

Viszont az, aki nem fogyaszt alkoholt még nem lesz az erkölcs aranyszobra-ahogy jó páran gondolják.

Kedves 9:34-es válaszoló, Te nagyon egyszerű lélek lehetsz, akkor gondolom gyűlölöd a legtöbb írót, költőt, festőművészt, akik bizony előszeretettel nyúltak szeszesitalhoz, vagy más kábítószerhez...

2011. dec. 8. 10:14
 13/25 anonim ***** válasza:

ma 10:12

Ott a pont.

2011. dec. 8. 10:14
 14/25 anonim ***** válasza:

ma 10:12

már elnézést de ki írt olyat hogy minden ember aki alkoholt iszik az egy nulla ember és alkoholista?? Mert én sehol nem olvasom hogy bárki is szidná az ilyen embereket..Csak jöttél te,és rögtön azzal kezdted hogy szereted a pezsgőt,és diplomás ember létedre tudsz kulturáltan inni..És??Nem ez volt a kérdés..Mindenki a kérdésre válaszolt,hogy

igen,normális az az ember is aki abszolút nem iszik alkoholt..Meg is írták hogy miért nem isznak,de senki nem írta,hogy bűnösök azok akik esetleg isznak..

akkor mi a gondod??

2011. dec. 8. 10:28
 15/25 anonim ***** válasza:

ma 10:28

najó..egy valaki írta hogy gyűlöli azokat akik isznak(de gondolom ő alkoholistákra gondolt,mert rossz emlékei vannak vele kapcsolatban..)

Ha így nézzük akkor én sem vagyok pártatlan,mert számomra egy részeg nő látványa visszataszító..(anyám agresszív alkoholista így bőven volt alkalmam nap mint nap látni a mocsokban fetrengő alkohol mámorban összeokádva,hugyozva anyámat..)

2011. dec. 8. 10:31
 16/25 anonim ***** válasza:
Hát így lehet én is tartózkodnék az alkholtól...sajnálom, hogy édesanyád ilyen:/
2011. dec. 8. 10:36
 17/25 anonim ***** válasza:
Heuréka!!! Végre!!! Már azt hittem anélkül kell meghalnom, hogy találnék valakit aki elismerésre méltó életet él. Lám,az élet még mindig tud újat mutatni nekem.(ujjat?!)Ó, én szegény, ki megrekedtem a társadalmi hierarchia legalacsonyabb szintjén, és a pezsgőt csak hírből ismerem. Csak tudnám miért van ez a diszkomfortérzet a gyomrom tájékán az ilyen magasabb rendű, agyoniskolázott, disztingváló egyénektől.
2011. dec. 8. 10:36
 18/25 anonim ***** válasza:

9:38 as válaszoló vagyok.

Miután leírtam válaszomba, hogy miért is nem szeretem az alkoholt illetve elolvastam mások írását is egy elgondolkoztam.

Ugyebár a kérdés az volt, hogy normális-e ha valaki soha nem akar alkohol tartalmú italt inni? Mert a kérdező ismerőse makacsul hisz abban, hogy az alkohol fogyasztás nem egészséges.

A saját tapasztalatom a következő:

- Én valóban azért nem szeretem az alkoholt mert rossznak találom az ízét, illetve akkor is jól tudom érezni magam, ha nem fogyasztok alkoholt.

- Ha ebből a szemszögből vizsgáljuk az egészségemet akkor azt is mondhatnánk, hogy mivel nem fogyasztok alkoholt én egészséges vagyok.

De itt jön a számomra az igazi bökkenő!

Vagy fél évvel ezelőtt egy teljes kivizsgálás megállapította nálam, hogy zsírmájam van. Ez ugyebár az alkoholizmus egyik tünete. A kórkép alapján az orvos is rákérdezett erre. Mivel nem fogyasztok alkoholt,így más nem maradt mint okként az elhízást illetve az ezzel járó egészségtelen táplálkozást tettem felelőssé a kialakult helyzetért.

Ennyi erővel bátran kimerem mondani, hogy nem csak alkohol egészségtelen, de esetemben a helytelen táplálkozásból eredő elhízás. Vagy mások esetében a túlzott kávé fogyasztás, dohányzás, de ide tartoznak a környezetszennyezésből eredő behatások is.

Éppen ezért úgy gondolom, ha valaki néha nap megiszik egy-két pohár szeszt tartalmazó italt és ráadásul ízletesnek is tartja, valamint nem az a cél, hogy az asztal alá igya magát; akkor az nem fog az egészsége rovására menni. Viszont! Ha valaki valamiféle pót cselekmény révén nyúl a pohár fenekére és ezt többször is megteszi illetve rabja lesz ennek az alkoholos mámornak, az minden bizonnyal károsan fog hatni az egészségére is.

Szerintem ennek tudatában kéne eldönteni, hogy mi a normális. Én azért nem iszok szeszes italt, mert számomra fertelmes az íze. De ugyanígy vagyok a kávé ízével is. Tele önthetem az egész pohárt cukorral, sőt több kávét is volt szerencsém megízlelni, de az utóhatása amit érzek az mindig azt sugallja, hogy ha lehet ne igyak kávét.

2011. dec. 8. 11:16
 19/25 anonim ***** válasza:

Én szoktam inni alkoholt (sört), de ettől függetlenül teljese normális, ha valaki soha nem akar inni egy kortyot sem. Én az ízéért iszom a sört, nem azért, hogy berúgjak. Alkohol nélkül is jól tudom érezni magam. Viszont se több, se kevesebb nem lesz senki attól, hogy nem iszik egy kortyot sem. Nem ezen múlik. (Ez alatt azt értem, hogy a kulturált keretek között alkoholt fogyasztó emberektől egy cseppet sem lesznek különbek)

Mellesleg nekem még az orvos is javasolta, hogy sörözzek (mivel tisztítja a veséket, és az nálam fontos egy betegség miatt)

2011. dec. 8. 11:23
 20/25 anonim ***** válasza:

Mivel ismerem az oldalt, és a legtöbb itteni ember mentalitását, megelőztem a "kikapást" hogy na te mivel szereted a pezsgőt, egy szutyok lehetsz az életben..

De már túl van ragozva.

S igen, volt egy hozzászóló, aki gyűlöli azokat, akik isznak, s ez tette be nálam. Egy ember lehet attól függetlenül bármilyen, jó is és rossz is, hogy most éppen szereti az alkoholt, vagy épp utálja..

2011. dec. 8. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!