Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen bajom lehet a lejárt...

Milyen bajom lehet a lejárt csokitól?

Figyelt kérdés
Vettem egy doboz Milka vaniliás szivecskés bonbont, olcsó volt, csak 300 ft, viszont itthon vettem észre, hogy janárban lejárt. Ha megeszem milyen bajom lehet tőle?
2009. máj. 15. 16:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
68%
A csoki sose lesz penészes...max ha vizes lesz...max egy kicsit avas lesz, de én például különösen szeretem az avas csokimikulásokat...és nincs tőle baja senkinek...nyugodtan meg lehet enni legfeljebb az íze nem olyan...
2009. máj. 15. 17:56
 12/12 anonim ***** válasza:

Manapség annyi tartósítószerrel dolgozik az ipar, h. semmi se romlik el :)

Viccen kívül, általában minél kisebb a víztartalma, és minél több a cukor (az is víztelenít) egy ennivalóban, annál tartósabb; feltüntett dátumok ált. erősen "biztonságiak". De a dátumozás is kétféle: "fogyasztható" és "minőségét megőrzi". Utóbbi azt jelenti, h a dátumon túl már nem olyan gusztusos, mint eredetileg (kiszárad, megkeményedik, elszíneződik stb), de attól még ehető lehet.

A csokin jellemzően ilyen fehéres lepedék képződik, (lejárati időn belül is előfordul), ha melegben kicsit felpuhul és utána visszakeményedik, akkor kiülhet a kakaóvaj a felszínére. Az íze attól még ugyanolyan.

A töltelékesekben a krémnek nagyobb a nedvességtartalma, ezért romlékonyabb.

Sz'al nyugodtan lehet kísérletezni a névlegesen lejárt csokival: ha kóstoláskor nem érzel penészes, dohos, savanyú vagy más kellemetlen ízt, akkor fogyaszd el jó étvággyal!

2009. máj. 16. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!