Milyen bajom lehet a lejárt csokitól?
Manapség annyi tartósítószerrel dolgozik az ipar, h. semmi se romlik el :)
Viccen kívül, általában minél kisebb a víztartalma, és minél több a cukor (az is víztelenít) egy ennivalóban, annál tartósabb; feltüntett dátumok ált. erősen "biztonságiak". De a dátumozás is kétféle: "fogyasztható" és "minőségét megőrzi". Utóbbi azt jelenti, h a dátumon túl már nem olyan gusztusos, mint eredetileg (kiszárad, megkeményedik, elszíneződik stb), de attól még ehető lehet.
A csokin jellemzően ilyen fehéres lepedék képződik, (lejárati időn belül is előfordul), ha melegben kicsit felpuhul és utána visszakeményedik, akkor kiülhet a kakaóvaj a felszínére. Az íze attól még ugyanolyan.
A töltelékesekben a krémnek nagyobb a nedvességtartalma, ezért romlékonyabb.
Sz'al nyugodtan lehet kísérletezni a névlegesen lejárt csokival: ha kóstoláskor nem érzel penészes, dohos, savanyú vagy más kellemetlen ízt, akkor fogyaszd el jó étvággyal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!