A gesztenyemassza miből készül?
Lehet, hogy hitetlenkedni fogsz, de a gesztenyemasszát babból lehet hamisítani. Ha a babot megfőzik, héjától a masszát megszabadítják, rumot és cukrot adnak hozzá, nem mondod meg, hogy nem gesztenye.
Elvileg a csomagoláson rajta kell lennie, hogy miből van. Gondolom gesztenye, meg cukor, esetleg bab.
Babpüré is van benne... de erről megoszlanak a vélemények:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek_..
A bolti massza, biztos, hogy nem csak gesztenye, hanem igen vagy krumpli, vagy bab... Onnanstól, hogy hozzáadnak egy kis rumot (Vagy hát gyárakban rumaromát...), onnét nem tudod megállapítani, hogy gesztenye-e vagy sem...
Érdekesség:
Csináltam egyszer krumplitortát. (Úgy emlékszem valami piskóta volt a recept, és a krém fő hozzávalói a tört krumpli, rum, porcukor, vaj. tetején talán csokimáz.)
Na mikor elkészült a krém, megkóstoltam, és ledöbbentem, hogy pont olyan íze volt, mintha gesztenyekrémes torta lett volna.
Ezért nem mondtam el a családnak, hogy mi van benne. Hagytam, hogy találgassanak. Ők is gesztenyére gyanakodtak, csak a színe nem stimmelt, mert nem barna volt...
Na ha adtam volna hozzá egy kis pürésített babot, akkor a színe is "rendben" lett volna.. Gondolom a bolti gesztenyemassza meg direkt így állítódik elő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!