Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szerinted melyik a LEGJOBB...

Szerinted melyik a LEGJOBB elektromos kávéfőző?

Figyelt kérdés
2011. nov. 8. 00:03
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

köszi a válaszod a link így műkszik csak:

[link]

egyébként az a fehér kis elektromos szarvasi szimpi kávéfőző és a kotyogós 4ezernél olcsóbb :D

2011. nov. 20. 00:18
 12/17 anonim ***** válasza:

Nos, nálam pár napja eldőlt a dolog, mert egyesítettem a kotyogás és a villamosság előnyeit: vásároltam egy elektromos kotyogót.

Íme az adatai: [link]

Tehát: presszókávét főz, de az elektromos kialakítás miatt automatikusan kikapcsol.

Kétségtelenül, egy hátránya megmaradt, mégpedig az, hogy mosogatni kell utána, és zaccot takarítani. Nem bonyolult művelet, de meg kell tenni.

Ahogy magamat ismerem, előbb-utóbb a patronos (kapszulás) gépeknél fogok kikötni. :-)

Egyébként a hagyományos kotyogó erősebb kávét főzött, mint ez a masina, így ebbe nagyobb kávéadagot kell tennem.

2011. nov. 20. 11:14
 13/17 A kérdező kommentje:
dejóó :D
2011. nov. 20. 13:33
 14/17 anonim ***** válasza:

A patronos (kapszulás) kávégépekkel kapcsolatban én egy dolgot nem értek:

Régen is volt nekem nesszkávém (instant kávépor), amelyből egy kávéskanállal adtam 50 dl vízhez, és voilá, kész volt a kávé max. 5 másodperc alatt.

A patronos gépek - ahogy nézem - nem tesznek mást, mint olyan műanyag patronokat használnak fel, amelyekbe nesszkávét raktak a csomagológépek. Ezt a patront be kell tenned egy elektromos masinába, és - Abrakadabra! - másodpercek alatt kész a feketekávé. Annyi a különbség, hogy nem a kezeddel és egy kávéskanállal teszed a csészébe a kávéport, hanem egy minimum 20.000 forintba kerülő gépezet csinálja ezt helyetted.

Nem értem, hogy mi ebben a pláne...?

2011. nov. 20. 17:01
 15/17 A kérdező kommentje:
gondolom a gépiben több a koffein..
2011. nov. 20. 23:38
 16/17 anonim válasza:

Sziasztok!

Nekem Delonghim volt,aroma választós 13-évig használtam.. ha jobban oda figyeltem volna rá, akkor még tovább is bírta volna...de még működik:-) csak tovább tart a főzés..

Maradtam ennél a márkánál, csak kombit vettem, szeretem..

Nagyon jók még az automata gépek is, csak több nyűg van velük sokba kerül a vízkő oldó...víz szűrő..stb de a kényelem nagy úr Saeco Talea Ring szuper..:-) /ez ajándék volt /

Vissza térve DELONGHIT ajánlom...

2011. dec. 21. 13:31
 17/17 anonim ***** válasza:

A Delonghit, Krupsot, Ufesát, egyéb háztartási gépgyártók márkát nagyon nem ajánlom, mert nem hosszú életűek. Nem is arra találták ki őket.

Érdemes olyan márkák közül válogatni, melyek régiek a szakmában. Ezek elég drágák, ezért a használt gépek vásárlása is megér egy gondolatot.

Gaggia, Saeco márkák elég jók, az újabb gépek enm annyira mint a régiek. Gaggia Classic, Baby pl használtan 25-30-ért már kapható vaterán vagy egyéb helyen, érdemes körülnézni.

Ha nem presszógép kell, akkor beérheted az olcsóbb dolgokkal is, de ezek a szarvasi és egyéb dolgokkal nem lehet finom kávét készíteni, max olyat mint kotyogóssal. Ha az megfelel, akkor a szarvasi jó lehet.

De akkor már inkább kotyogós, abból pedig Bialetti Brikka. A legjobb kotyogós, ami létezik. Bár ez nem elektromos, de jobb kávét főz, mint egy szarvasi, vagy hasonló olcsó kávéfőző.

Ha hosszúkávé, akkor inkább French press, vagy Aero Press, ez egy újdonság és elég olcsó is (ez nem elektromos, az tény)

Jó kávét kb 90 fokos vízzel lehet készíteni, 9-10 bar nyomáson. A gépre 15 bar van feltüntetve. A többi, olcsó gép erre nem képes, viszont jó hamar tönkremegy majd. A gaggia 40 év múlva is működni fog. Ha baja van, olcsón javítható, mert nem műanyag gagyi.

2012. dec. 12. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!